Водите от канализационната мрежа на Ахтопол се заустват без пречистване

...
Водите от канализационната мрежа на Ахтопол се заустват без пречистване
Коментари Харесай

Ужас! Фекалиите на Ахтопол се изливат в морето

Водите от канализационната мрежа на Ахтопол се заустват без филтриране в Черно море, оповестиха от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас (riosvbs.com) след осъществена инспекция, съобщи бТВ.

Проверката е направена по сигнал на съдружие "Граждански блок ". Специалистите са открили, че мръсните води се изливат в Черно море на 1 километър югоизточно от града.

" Установено е, че от бетонов колектор изтичат битово-фекални води с дебит към 70 литра в секунда. В периметър от към 300–400 метра водата в морето е мътна със характерен битово-фекален аромат ", се споделя в известието.

За канализационната система на Ахтопол няма издадено позволение за прилагане на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води, изискващо се според член 46 от Закона за водите, обясниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При предходната инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда на 9 май тази година още веднъж бе установено нерегламентирано заустване на непречистени отпадъчни води.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР