Водещият технологичен гигант Apple е глобен с 500 милиона долара

...
Водещият технологичен гигант Apple е глобен с 500 милиона долара
Коментари Харесай

Apple глобен половин милиард долара за патент

Водещият софтуерен колос Apple е санкциониран с 500 милиона $ за непозволено потребление на патент, заяви Ройтерс.

Уисконсинският университет ще получи още пари, откакто съумя да осъди корпорацията от Силициевата котловина за потребление на негова технология през 2015 година. Съдията е нараснал сумата от 234 млн. на 506 млн. $, откакто стана ясно, че от Apple са траяли да нарушават патента, преди той да изтече през декември 2016 година

Става дума за технология, която разрешава на процесора да работи по-ефикасно. От известно време Apple създава лични на процесори въз основата на чипдизайнерите ARM. Жалбата от 2014г. визира моделите iPhone 5s, iPhone 6 и избрани Ipad-и. От Уисконсинският университет са подали молба за разглеждание и на идващите поколения iOS устройства.

В първия развой на дневен ред е била глоба в размера на 860 милиона $, само че софтуерният колос е бил оневинен от обвиняването, че преднамерено е нарушил патента. Сега обаче съдията е отсъдил противоположното.

От Apple ще би трябвало да платят по 2,74 $ за всяко устройство продадено след първичната присъда от октомври 2015 година, което се равнява на спомагателни 272 милиона $. Искането на корпорацията от Силициевата котловина да успорва валидността на патента е било отхвърлено, само че въпреки всичко ще апелират присъдата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР