Водещият на седмичната рубрикаИкономистът говори по Дарик Югоизток, проф. д-р

...
Водещият на седмичната рубрикаИкономистът говори по Дарик Югоизток, проф. д-р
Коментари Харесай

Проф. Милен Балтов оглави КС на Съвета на ректорите в България

Водещият на седмичната графа " Икономистът приказва " по Дарик Югоизток, проф. доктор Милен Балтов, оглави Контролния съвет на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България.

Ректорът на Бургаския свободен унивеситет беше определен за ръководител на Съвета по време на общото отчетно-изброносъбрание, което се състоя при започване на тази седмицав Университета за национално и международно стопанство – София.

Освен създател и водещ на единствената устойчива и значима графа за стопанска система в Югоизточна България, проф. доктор Милен Балтов е и ослепителен образец заза преход от бизнеса в университетския свят.

Дълги години е основен специалист и координатор на планове за развиване на нововъведенията, индустриалните зони и основаване на междинни звена за планове в България, Хърватска, Северна Македония и Казахстан. Понастоящем е титуляр на бизнес дисциплини и началник на докторска стратегия по „ Икономика и ръководство в промишлеността “ и началник на докторанти от България, Индия, Германия, Непал и Пакистан.

Той е член на Асамблея за задача „ Здравословни океани, морета, вътрешни и крайбрежни води “ и е представител на България в групата на висшите заинтригувани страни за „ Стратегия за проучвания и нововъведения в Черноморския басейн “ към Европейската комисия.

Проф. Балтов е член на Програмния комитет за „ Европейския иновационен съвет “ на стратегия Хоризонт Европа, правоприемник на инструмента „ Иновации в МСП и достъп до рисково финансиране “ по стратегия „ Хоризонт 2020 “.

„ Сигурен съм, че с Вашите познания и дълготраен опит ще продължите да развивате престижа и ролята на българските университети и висшето обучение в района и страната. Работата на експерт като Вас в Конституционен съд на Съвета на ректорите ще помогне доста на преподавателите и студентите. Желая Ви триумфи по пътя на преобразяване на българските висши учебни заведения във водещи просветителни и научни центрове! “, написа в формалното си приветствие до проф. доктор Милен Балтов,кметът на Бургас - Димитър Николов.

Екипът на Дарик радио Бургас споделя пожеланията на кмета Димитър Николов и сърдечно поздравява проф. Балтов за следващото самопризнание за подготвеност и професионализъм!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР