Водещият български сноубордист Радослав Янков постигна най-добрия си резултат през

...
Водещият български сноубордист Радослав Янков постигна най-добрия си резултат през
Коментари Харесай

Радослав Янков завърши четвърти в Банско

Водещият български сноубордист Радослав Янков реализира най-хубавия си резултат през сезона. Той зае четвърто място във втория слалом от Световната купа в паралелните дисциплини в.

Българинът реализира най-хубавия си резултат през сезона, като съумя да се класира за полуфиналите. На осминафинала той надделя южнокорееца Сангхо Лий, на четвъртфинала – италианеца Даниеле Багоца.

В полуфиналите обаче Радослав Янков позволи неточност и остана на 1.81 секунди зад австриеца Арвид Аунер. В дребния край той отстъпи с 0.72 секунди на германеца Щефан Баумайстер.

Победител в надпреварата стана италианецът Маурицио Бормолини. Той завоюва последния слалом доста елементарно, откакто Арвид Аунер позволи груба неточност и падна. Това разреши на Бормолини да приключи с задатък от 10.04 секунди пред Аунер.

С четвъртото си място в днешния ден Янков се изкачи на 14-о място в класирането в дисциплината. Той има 78 точки, водач с 266 точки е Бормолини. Зад него са австрийците Александър Пайер (225) и Фабиан Обман (197).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР