Водещият американски експерт по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи (вдясно)

...
Водещият американски експерт по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи (вдясно)
Коментари Харесай

US експерт опроверга Тръмп, че има лекарство срещу COVID-19

Водещият американски специалист по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи (вдясно) обществено опроверга президента Доналд Тръмп, че две медикаменти против малария са ефикасни и в битката с ковид. Но всеобщото им изкупуване заплашва пациенти, заболели от ревматоиден артрит и лупус, да не могат да се лекуват
На брифинг в Белия дом президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп въодушевено и неведнъж изрази поддръжка за две употребявани от много време в битката против малария медикаменти. Все още не е потвърдено дали работят против ковид, само че са в ход клинични тествания. " Аз съм интелигентен човек ", съобщи Тръмп, само че призна, че не може да предвижда дали медикаментите ще проработят. „ Имам положително предусещане! Ще забележим. Ще разберем скоро ".

Водещият американски експерт по инфекциозни заболявания, доктор Антъни С. Фаучи, внимателно - само че безапелационно - се дистанцира от това, като изясни, че има единствено смехотворни доказателства, че медикаментите - хлорохин и хидроксихлорохин - може да са ефикасни. " Президентът е оптимист и има положително предусещане ", сподели доктор Фаучи, който е началник на Националния институт по алергиите и инфекциозните болести. Той категорично акцентира, че е академик. И настоя: " Казвам, че може да бъдат ефикасни ".

Eнтусиазмът на Тръмп за двете медикаменти ускорява терзанията измежду лекари и пациенти с лупус и други болести, които разчитат на тези лекарства. Идеята, че остарели медикаменти за малария могат да проработят и против ковид необятно се популяризират в последните седмици, а това провокира дефицит, защото хората се втурват към аптеките. " Ревматолозите са гневни на свръхрекламата, която тече на лекарството ", споделя доктор Майкъл Локшин от болничното заведение за профилирана хирургия в Манхатън. " Има интерес към него и безусловно през няколко минути ни се обаждат пациенти, които се пробват да си го набират ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР