*** Водещите вечерни новини на 9 февруари *** От понеделник

...
*** Водещите вечерни новини на 9 февруари *** От понеделник
Коментари Харесай

Водещите новини! Разхлабват мерките в София; български и испански изтребители ще охраняват съвместно

*** Водещите вечерни вести на 9 февруари ***

От понеделник – 14 февруари, всички възпитаници в столицата се връщат присъствено в клас. Това се показва в заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия Данчо Пенчев, оповестена на интернет страницата на институцията.

От същата дата се възвръщат плановите интервенции в столицата.

***

Испанските дежурни екипажи, взаимно с българските си сътрудници, ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане. Българските Военновъздушни сили ще продължат да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита. Всяка една от страните ще поеме разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по увеличаване на въздушната защита.

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.

***

Нуждаем се от разговор с Русия във всеки един вероятен формат, тъй че от тази позиция визитата на Макрон в Москва и Киев е в вярната посока. Това съобщи в изявление за испанския всекидневник "Ла Вангардия " генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той посочи, че Алиансът към този момент е засилил наличието си в Източна Европа и предизвести, че в случай че Русия реши да нападна Украйна, по съветските ѝ граници "ще се струпат войски на НАТО ".

Но вижте, ние не усилваме отбранителните си линии, с цел да предизвикаме спор, а с цел да предотвратим подобен и да сме сигурни, че ще разполагаме с всички налични средства, с цел да се защитим, изясни още Столтенберг.

***

***

Количества полутечен природен газ, планувани за пазара в Япония, са отклонени за Европа. Това съобщи министърът на стопанската система, търговията и индустрията на Япония Коити Хагиуда.

Той добави, че тази стъпка е подхваната след претенции от Съединени американски щати и Европа и решението е взето, откакто са обезпечени задоволителни количества за вътрешния пазар.

В последните седмици Вашингтон интензивно работи за намиране на различни снабдители на природен газ за Европейски Съюз, тъй като Стария континент е подвластен от доставките на синьо гориво.

Доставките на природен газ може да станат обект на глоби в случай че спорът в Украйна се задълбочи.

***

Метавселената на Фейсбук има и тъмната си страна. Жена споделя по какъв начин се е сблъскала с нея незабавно, откакто пристъпила в този нов свят. Само за секунди тя била „ виртуално групово изнасилена “, оповестява USA Today.

„ 60 секунди след включването си бях словесно и полово унизена от 3-4 мъжки аватара, най-малко с мъжки гласове, които групово изнасилиха моя аватар и снимаха “ – споделя 43-годишната майка от Лондон Нина Джейн Пател в свое писмо до Medium.

***

Специализирана интервенция по линия на Криминална и Икономическа полиция се организира на територията на с. Антон. В инспекциите са включени и екипи на Национална агенция за приходите и БАБХ.

По мотив публикувани в медийното пространство недоволства на жители за упражняван по отношение на тях тормоз посредством систематични закани и закани от двамата арестувани мъже от с. Антон и изказванията за сбъднат „ чадър “ над тях от страна на държавни институции, са подхванати детайлни инспекции на постъпилите сигнали и тъжби и разбор на осъществените дейности по тях.

***

***

Арестувани са четирима души, измежду тях и непознати жители.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров заяви, че по време на акцията са арестувани „ немалки количества анфетамин “.

***

***

„ Предстои да забележим дали ще има в действителност следствия, дали тази информация ще им бъде потребна. Надявам се институциите да стартират да работят най-сетне, както се чака от тях “.

Това съобщи пред медии началникът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова след разпита си във Върховната касационна прокуратура.

„ Затова е забавно по какъв начин, когато срещата беше извършена, внезапно Прокуратурата имаше опцията се самосезира, да повика мен и министър-председателя, с цел да даваме обяснения, без да търси подпомагане от тези органи, които ѝ пречат да си прави работата.

Надявам се, че институциите ще стартират да си взаимодействат, с цел да можем да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи равнища на корупция “, добави още тя.

***

Иван Гешев не е в този лист. Моята рецензия към основния прокурор и тази на Продължаваме промяната е, че ние не сме удовлетворени от него като осъществена активност. Цялото общество би се радвало да получи оставка. Това сподели министър председателят Кирил Петков след разпита в прокуратурата.

Петков разяснява, че до момента страната ни не е имала министър-председател, който да е изказвал всички тези имена.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР