*** Водещите вечерни новини на 2 декември *** Председателят на

...
*** Водещите вечерни новини на 2 декември *** Председателят на
Коментари Харесай

Водещите новини! Фон дер Лайен иска дебат за задължителна ваксинация в ЕС; половината македонци смятат, че COVID се пръска от самолети

*** Водещите вечерни вести на 2 декември ***

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен призна през вчерашния ден, че на този стадий "би могло да се открехне вратата за сходен спор ". Тя акцентира, че "би желала да види какво би могло да се каже по въпроса " със наложителната имунизация в границите на Общността и прикани всички да споделят своето мнение.

***

***

46% от жителите на Северна Македония считат, че вирусът, който предизвиква COVID-19, се пръска от самолети преднамерено, с цел да разболява хората, сочи изследване в страната.

Две трети от съседите ни имат вяра, че коронавирусът е със специфичната цел да управлява хората. 65% имат вяра на тайната доктрина, че COVID-19 е лабораторно основан.

44% от популацията има вяра, че бройките на жертвите на COVID-19 са лъжливо повишени.

Според журналиста Боян Стойковски резултатите не са изненадващи. Той разяснява пред „ Евронюз “, че доста хора в Северна Македония имат вяра в тези тайни теории.

Проучването сочи още, че македонците, които работят и имат по-високо обучение са по-малко податливи на тайни теории. Междувременно хората на възраст от 30 до 39 години са най-неподатливи на такива неистини.

При анкетирането участниците са разпитани и за други тайни теории. 29% от тях считат, че световното стопляне не съществува, до момента в който 46% настояват, че то се управлява от спътници и радари.

37,9% от жителите на Северна Македония са изцяло имунизирани.

***

Румъния ревизира два случая на инфектирани с новия вид Омикрон. Те са пристигнали със специфичния полет от Южна Африка във вторник. В същия аероплан пътуваха и жители на други страни, измежду които и 10 българи, съобщи БТВ.

***

Канцлерът в оставка Ангела Меркел и бъдещият ѝ правоприемник на поста Олаф Шолц са се споразумели с държавните управления на 16-те федерални провинции неимунизираните да бъдат лишени от правото да посещават всички търговски обекти като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеките и хлебарниците.

Политиците са се договорили също националният парламент да одобри закон за наложителната имунизация против COVID-19.

***

Той изясни, че новият вид Омикрон, като се изключи че се популяризира по-бързо, по-бързо и заразява. Той въпреки всичко съобщи, че е оптимист, тъй като наподобява, че посредством Омикрон COVID-19 е почнал да се самоунищожава.

***

Председателят на социалистите опроверга спряганите имена на хора от Българска социалистическа партия за бъдещи министри, наблягайки, че тези имена "изобщо не са били обсъждани вътре в партията ".

***

„ Тези хора не се познават и убийството не е битово, в действителност е осъществено грубо, рядко може да се види такава панорама “, съобщи шефът на ОДМВР-Плевен Веселин Вътков. Предстоят експертизи на автомобила, с който е отведен младежът.

***

Катастрофата е без аналог по броя на жертвите в последните десетилетия в Европа.

Автобусът е 18 тона и е отнесъл мантинелата както бръмбар сламка. Самата злополука не е тежка, в случай че не беше зародило запалването. Ако го нямаше запалването, никой нямаше да пострада. 5-10 метра мантинела беше се сгънала вътре на охлюв. Тази мантинела нямаше по какъв начин да удържи, даже да е била хваната със 100 болта. Тя унищожава резервоара, който е пластмасов, вследствеи на което са зародили искри. Пожарът се е разгорял бързо, това е основало в салона задимена среда. Оцелелите пасажери са се задушавали, само че са съумели да скочат от задното стъкло. Тези, които не са съумели да скочат... не са съумели, уточни Мириан Маринов.

***

Американският боен министър Лойд Остин направи неточност на езика, съобщи Ройтерс.

По време на конференция в столицата на Южна Корея - Сеул шефът на Пентагона съобщи: Ние не би трябвало да допуснем Съюзът на руските социалистически републики (СССР) да нападне Украйна.

От международната осведомителна организация означиха, че Съветският съюз е прекратил своето битие като страна на 31 декември 1991 година и не показаха дали Остин се е поправил.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР