*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 31

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 31
Коментари Харесай

Водещите новини! Няма как да имаме силна икономика с ниски заплати; телефонните измамници се активизират

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 31 януари ***

„ Няма по какъв начин да имаш мощна стопанска система със слаби заплати. За да има стопански напредък, би трябвало да има инвестиции”, безапелационен беше някогашният обществен министър.

Сиркаров не позволи нарастване на налозите. Като решение уточни децентрализацията, с цел да може всяка община да разполага по-ефикасно с запас.

***

От началото на годината полицията предизвестява за активизиране на нарушителите. Оказва се обаче, че възрастните хора към този момент не се лъжат по този начин елементарно.

В края на предходната седмица 77-годишната Маргарита Апостолова от Берковица е една от получилите позвъняване по домашния телефон от мъж, който се показал за контрольор Кръстев.

„ Вижте - нощес тук една баба са я излъгали, отрязали са ѝ пръстите и е в тежко положение. Попитаха ме имам ли доверие в Министерство на вътрешните работи. Казаха, че съм в лист и в този момент ще ми звъннат по телефона”, описа Апостолова.

***

На въпрос за Булгаргаз и за замененото управление, той съобщи: това е разследване на данни от инспекции, които са осъществени.

Цената на природния газ за януари месец е функционалност на решения на управлението на Булгаргаз.

Можеше покачването да е с 5%, а не с 30%. Вместо да се пази публичния интерес, се пази комерсиалния интерес.

Чий е този интерес - ще се открива отсега нататък. Твърдя, че управлението на Булгаргаз не са работили в полза на Булгаргаз, отсече още министърът на енергетиката.

***

39-годишна жена почина след рухване от втория етаж пловдивски мол, оповестиха от полицията в града под тепетата.

Линейката на Спешна помощ е пристигнала доста бързо, само че дамата е издъхнала на път за болничното заведение.

***

Сигнал за тежкото престъпно закононарушение е получен на 29 януари в 13:45 часа в полицията. В жилището си в Плевен е открита мъртва 81-годишна жена. Местопроизшествието е посетено от полицейски чиновници и правосъден доктор, осъществен е оглед.

По натрупа на дамата са открити голям брой контузии. Предстои аутопсия в Катедрата по правосъдна медицина в Плевен. От жилището са конфискувани биологични следи, както и предмети, съотносими към закононарушението, прибавиха от полицията.

***

„ Политическата воля за закриването на профилираните съд и прокуратура няма да бъде изменена ", сподели а БНР правосъдният министър Надежда Йорданова.

Проектът за промени в Закона за правосъдната власт на правосъдното министерство е оповестен за публично разискване.

***

***

9 случая на грип А са открити у нас, сочи информация в уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/. Пациентите са на възраст сред 11 и 18 години от Ямбол.

Всички те се лекуват амбулаторно.

В едната проба бе открита ко-инфекция сред грипен вирус A(H3N2) и SARS CoV-2. Случаите са потвърдени на 28 януари в Националната референтна лаборатория "Грип и ОРЗ " при НЦЗПБ посредством Real Time RT-PCR.

***

Петгодишно момче с съпътстващи неврологични болести и с ковид е умряло в Русенско. Това оповестиха от Областния действен щаб в Русе.

***

Доминик Къмингс, някогашният първи консултант на английския министър председател, съобщи, че е „ негово обвързване да отърве страната от Борис Джонсън “, заяви БНР.

Докладът на държавния чиновник Сю Грей за събиранията на Даунинг стирйт по време на локдаун, който може да се окаже решителен за бъдещето на премиера, към момента не е оповестен.

В изявление за списание „ Ню Йорк “ Доминик Къмингс назовава някогашния си шеф „ кръговиден глупак “.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР