*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 21
Коментари Харесай

Водещите новини! МВР отново входира постановленията за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова; 10 руски дипломати напуснаха България

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 21 март ***

 

Прокуратурата проверява закононарушение по работа по отношение на търсения джип, с който някогашният финансов министър Владислав Горанов опита да премине границата със Сърбия, оповестява " Сега ", базирайки се на информация от Софийската градска прокуратура. Не е известно от коя конструкция е длъжностното лице.

Заместник градският прокурор Десислава Петрова разяснява пред медията, че делото е стартирало на 6 януари за това, че " за времето от 6 март 2020 година до 20 декември 2021 година в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си отговорности, или е надвишило властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза, или да аргументи другиму щета и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия ".

***

Това става, откакто прокуратурата съобщи в петък, че полицията не е поискала покачване на обвиняване. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че тогава план на разпореждане за това е бил импортирани дружно с материалите по досъдебното произвеждане, видно от придружителното писмо, заяви Българска национална телевизия.

***

Посолството декларира още, че „ този неприятелски демарш скоро ще получи съответната оценка и реакция, съответна на новия дух на двустранните връзки “.

На 18 март България разгласи 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната ни.

***

В последно време в Русия е повишено в пъти търсенето на презервативи поради боязън от внезапно покачване на цената им и възможен дефицит в следствие от интернационалните наказания.

***

***

Руските хиперзвукови ракети не трансформират напълно обстановката в Украйна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин пред телевизия Си Би Ес.

„ Причината, заради която се прибягва до сходни оръжия, е, че Русия се пробва да си върне самодейността в спора. Видяхме руснаците да вземат на прицел градове и цивилни, тъй като офанзивата е блокирана. Руските войски не са ефикасни в напредването си на терен. Украинските сили остават решени да пазят страната си. Те са ефикасни с помощта на оръжията, които им доставихме “.

***

„ Украйна осведоми МААЕ, че почти половината от чиновниците най-сетне са съумели да се върнат вкъщи, откакто са работили в следената от Русия електроцентрала в продължение на близо четири седмици “, сподели генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси в изказване. „ Украинският народен регулаторен орган удостовери, че напусналите към този момент са заменени от други украински чиновници “, добави той и приветствайки тази частична ротация.

***

***

В изявление за The Observer Петков декларира, че желае да изкорени корупцията по време на 4-годишния си мандат. „ Не споделям понижаване на корупцията, а цялостно премахване ”, отбелязва той и прибавя, че се надява България да бъде учебник за това по какъв начин корупцията може да бъде отстранена за малко време.

„ Не мисля, че е толкоз мъчно. България има 6,5 милиона души - тя не е толкоз огромна страна - тъй че това, което наподобява като непостижима задача за доста огромна страна, не мисля, че е такава за България ”, акцентира българският министър председател.

***

Започна строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„ Владимир Вазов ” в регион „ Подуяне “. Изпълнението на този стадий - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър, включва трасето ж.к. „ Хаджи Димитър ” – ж.к. „ Левски “, включва три метростанции и е с дължина три километра.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР