*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19

...
***
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19
Коментари Харесай

Водещите новини! Започват преговорите за кабинет, започват и условията на партиите. COVID рекорд за лятото у нас


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 19 юли ***

 

Българска социалистическа партия стартира през днешния ден съвещания за лъчение на държавно управление. Вчера от партията заявиха, че ще разчитат на сътрудниците от четворната коалиция при започване на това ръководство.

Социалистите започнаха диалози с " Продължаваме промяната ", съобщи кореспондент на Novini.bg

***

„ Единственото изискване, което поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание. 

То да се потвърди като по време на договарянията се одобри закона за КПКОНПИ и се избере Рашков за началник на комисията за противопоставяне на корупцията. 

От тук нататък Българска социалистическа партия водят диалози с всички останали сътрудници и ще ни държат осведомени “. 

Това съобщи Асен Василев след договарянията с Българска социалистическа партия.

„ Не сме обсъждали какъв да е министър председател, постове, конструкция и състав на Министерски съвет. Първо би трябвало да забележим, че има работещо парламентарно болшинство срещу корупцията, добави още финансовият министър в оставка “.

***

Обърнахме се към Политическа партия за името на министър председател. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с Политическа партия за сформиране на държавно управление.

Ще се срещнем с Има Такъв Народ, а от Демократична България желаеха да са последни в договарянията. „ Ще продължим умерено, всичко ще е наред “, сподели още тя.

***

Очакваме Българска социалистическа партия да предложи формата за диалози и “Демократична България ” (ДБ) ще вземе своето решение. Това сподели министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова пред медиите.

Демократична България към този момент сподели, че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от първата политическа мощ. Трябва да се концентрираме над програмата от първия мандат. „ Демократична България ” има свои ограничения, които също предлага, сподели Йорданова.

***

„ Оценката на държанието на Има Такъв Народ демонстрира, че е променлив и непредвидим сътрудник, който намира механизми да разрушава. Няма смяна в тяхното държание, те не са сътрудник, на който да разчиташ. Ще гласоподавам срещу нов кабинет с Има Такъв Народ, както и другите мои сътрудници, които напуснаха партията “. 

Това разяснява за „ Твоят ден “ по NOVA NEW самостоятелният народен представител Георги Георгиев, който напусна „ ИТН “.

***

***

***

Близо 2300 нови случая на ковид са били регистрирани през последното денонощие в България.

Починали са седем инфектирани, демонстрират данните от Единния информативен портал.

***

***

„ Хората могат да бъдат спокойни, само че това не значи, че не би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения “, означи здравният министър.

Пред публицисти в Народното събрание проф. Сербезова уточни, че Варна е една от областите, в които ще се наложи да се подхващат районни ограничения.

***

В родния град на писателите Илф и Петров…

Руската войска нанесе масиран удар по Одеса с ракети „ Калибър “, оповестиха от оперативно командване „ Юг “…

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР