Водещи учени в областта на ваксините призовават за преосмисляне на

...
Водещи учени в областта на ваксините призовават за преосмисляне на
Коментари Харесай

Учени смятат, че ваксинационните стратегии срещу Covid-19 трябва да се преосмислят

Водещи учени в региона на имунизациите приканват за преосмисляне на задачите на имунизационните стратегии, като споделят, че груповият имунитет посредством имунизация е малко евентуално да бъде реализиран поради появяването на нови разновидности като този в Южна Африка, оповестява " Гардиън ".

Коментарите идват откакто изследване сподели, че имунизацията на Оксфордския университет и AstraZeneca не защищава хората от леко до умерено заболяване от Covid-19, породено от южноафриканския вид на вируса. Оксфордската ваксина е основата в имунизационната стратегия на Обединеното кралство и е витално значима по целия свят поради ниската си цена и лесното ѝ приложение.

Констатациите за ниската успеваемост на оксфордската ваксина против южноафриканския вид на вируса последваха резултатите от изследвания на имунизациите на Novavax и Janssen, за които бе открито, че имат доста понижена отбрана против този вид - на към 60%. Другите производители Pfizer / BioNTech и Moderna също обявиха, че разновидността въздейства върху ефикасността на имунизациите им, въпреки и единствено въз основа на лабораторни изследвания.

Установено е обаче, че всички ваксини защищават от тежко протичане на болестта, хоспитализация и гибел .

Шабир Мадхи, професор по ваксинология от Витватерсрандския университет в Йоханесбург, който е бил основен откривател на редица имунизационни изследвания в Южна Африка, в това число оксфордското, сподели, че е време да се премислят задачите на всеобщата имунизация против Covid .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР