Водещи членове на обединението ОПЕК+ са започнали дискусии за евентуално

...
Водещи членове на обединението ОПЕК+ са започнали дискусии за евентуално
Коментари Харесай

В ОПЕК+ преговарят за съкращаване на добива на петрол

Водещи членове на обединяването ОПЕК+ са почнали полемики за вероятно редуциране на петролния рандеман в подготовка за срещата на алианса, планувана за 5 октомври, съобщи Ройтерс.

Според източник от ОПЕК е " евентуално " да бъде взето решение за понижаване на добива, а други двама източника от ОПЕК+ допълват, че основни членове на неофициалното обединяване са говорили по тематиката.

Русия евентуално ще предложи ОПЕК+ да понижи добива на нефт с към 1 милион барела дневно на идната си среща, заяви във вторник източник, осведомен с съветската позиция.

Срещата на 5 октомври ще се организира на фона на падащите цени на петрола и месеците на сериозна пазарна неустойчивост, което накара различен водещ производител от ОПЕК+, Саудитска Арабия, да съобщи, че групата може да понижи производството.

ОПЕК+, която сплотява страни от ОПЕК и съдружници като Русия, отхвърли да усили добива, с цел да намали цените на петрола, макар натиска от страна на главните консуматори, в това число Съединените щати, да помогне на международната стопанска система.

Въпреки това цените паднаха внезапно този месец заради страховете за световната стопанска система и покачването на щатския $, откакто Федералният запас увеличи лихвените проценти.

Русия е изправена пред компликации при поддържането на производството на нефт заради глобите на Запада против нейния енергиен и финансов бранш, откакто нахлу в Украйна по-рано тази година, напомня Ройтерс.

Саудитска Арабия не осъди дейностите на Москва на фона на сложни връзки с администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман разговаряха предходната седмица и похвалиха напъните в границите на ОПЕК+, потвърждавайки желанието си да се придържат към съществуващите съглашения, заяви Кремъл.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР