Водещата българска публична компания - Еврохолд България“ АД, пласира успешно

...
Водещата българска публична компания - Еврохолд България“ АД, пласира успешно
Коментари Харесай

„Еврохолд“ пласира облигации за 70 млн. евро

Водещата българска обществена компания - „ Еврохолд България “ АД, пласира сполучливо облигации в размер на 70 млн. евро в границите на програмата си за необезпечени средносрочни еврооблигации (EMTN Programme) на стойност 200 млн. евро, търгувана на Ирландската фондова борса. Това е втори транш за компанията по програмата, проспектът за която беше утвърден от Централната банка на Ирландия през ноември 2016 година, и е при следните параметри:

– Размер на емисията – 70 0 00 000 евро

– Матуритет – 5 години

– Фиксиран годишен лихвен ваучър – 6.5%

–  Минимален лот за търговия – 200 000 евро

Книжата са записани от над 20 институционални вложителя от Англия, Швейцария, Русия, Германия и България. Водещи мениджъри на емисията са основаната в Лондон Nomura International и лондонското поделение на съветската капиталова банка Renaissance Capital, а комениджъри - българският капиталов медиатор „ Евро-Финанс “ АД и Балканска Консултантска Компания ИП ЕАД (BAC). Varengold Bank AS е финансов съветник.      

Набраните средства ще бъдат употребявани за погасяване на миналата емисия, която беше в размер на 47 млн. евро и с закрепен лихвен ваучър 8%, както и за развиване на бизнеса на „ Еврохолд България “ АД.      

 „ Новата емисия е с по-добри параметри за нас като емитент по отношение на миналата, което е препоръка за нараснало доверие на вложителите. Новата облигационна емисия няма да се отрази на задлъжнялостта на компанията, тъй като до края на годината следва нарастване на капитала на холдинга посредством издаването на 40 336 250 нови акции с номинал 1 лева и емисионна стойност 1.3 лева “, разяснява Кирил Бошов, ръководител на УС на " Еврохолд България "

„ Еврохолд България “ е една от дребното компании от Източна Европа, която употребява EMTN стратегии - известен инструмент за финансиране в корпоративния бранш в развитите страни. Те улесняват достъпа до финансиране на интернационалните пазари посредством издаване на средносрочни дългови бумаги на траншове. EMTN стратегиите дават забележителна еластичност на емитента във връзка с параметрите на обособените облигационни излъчвания - периодичност и интервал на издаване на книжата, размер и рента, и т. нат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР