Водеща на Би Би Си“ с афганистански произход ненадейно получи

...
Водеща на Би Би Си“ с афганистански произход ненадейно получи
Коментари Харесай

Говорител на талибаните се обади на водеща на „Би Би Си“ в ефир

Водеща на „ Би Би Си “ с афганистански генезис внезапно получи позвъняване от представител на талибаните по време на ефир през днешния ден, часове откакто екстремистката група смъкна държавното управление на азиатската страна.

Ялда Хаким резервира равновесие, когато Сухаил Шахин набра мобилния ѝ телефон. Тя бързо го трансферира на високоговорител и затрупа представителя на бунтовниците с въпроси в миг, в който те заявиха победа в Кабул, 20 години откакто властта им бе отнета от Съединени американски щати, написа „ Ню Йорк Поуст “.

Събеседниците се увериха, че се чуват между тях и по-късно Шахин изнесе тирада, в която даде обещание мир в Афганистан. „ Не би трябвало да има никакво комплициране, уверяваме хората от Афганистан в град Кабул, че техните парцели и животът им са в сигурност. Няма да има възмездие за никого. Ние сме прислужници на народа и на тази страна “, разгласи той.

Шахин добави, че чакат спокойно предаване на властта, както и че желаят „ ислямско държавно управление “. Освен това сподели, че талибаните ще почитат правата на дамите и ще им дадат достъп до обучение.

Колегите на Хаким я похвалиха за запазването на хладнокръвие след приемането на изненадващото позвъняване. „ Това изявление с талибан на „ Би Би Си “ е просто главозамайващо. Всичките 32 минути от него. Ялда Хаким е безспорен необут “, разяснява журналистката Асма Мир.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР