Водещ финансист очаква рязко поскъпване на биткойн в близките 1-2

...
Водещ финансист очаква рязко поскъпване на биткойн в близките 1-2
Коментари Харесай

Прогноза: Биткойн ще поскъпне до $170 000 през 2025


Водещ финансист чака внезапно повишаване на биткойн в околните 1-2 години 
(снимка: CC0 Public Domain)

Големият вложител и почитан финансист Антъни Скарамучи, създател на хедж фонда Skybridge Capital, предвижда внезапно повишаване на биткойн след халвинга през април 2024 година Според него, цената на биткойн ще доближи 170 хиляди $ за брой.

Халвирането е планувано понижаване на броя на новоиздадените биткойни (BTC), създавани и популяризирани сред копачи, които ревизират и удостоверяват транзакциите в мрежата. То е вградено в кода за програмиране на биткойн, тъй че общият брой монети в мрежата в никакъв случай да не надвишава 21 милиона единици.

Разполовяването настава след образуване на 210 хиляди блока. През април 2024 година ще се случи четвъртото планувано понижение: за всеки блок копачите към този момент ще получават 3125 BTC. Това ще понижи годишната инфлация на биткойн от 1,7% на 0,8%.
още по темата
След всеки халвинг обичайно има нарастване на търсенето и цената на криптовалутата. Скарамучи чака същото да се случи и в този момент.

„ Погледнете обратно към предишните цикли на преполовяване на биткойн ”, сподели Скарамучи в подкаста на Скот Мелкър. Според него, в случай че в деня, в който биткойнът се разполови, умножим настоящата му стойност по четири за 18 месеца, ще се изненадаме какъв брой може да коства главната криптовалута.

„ Предполагам $35 000 за биткойн при преполовяването и това към момента е консервативна оценка… Да кажем, че в действителност коства $50 000 през април; тогава идващият стадий ще бъде $200 000. А при $60 хиляди – $240 хиляди ”, обобщава финансистът.

В последна сметка Скарамучи има вяра, че биткойн може да доближи почти половината от международната пазарна капитализация на златото. Това ще значи, че цената на всяка единица криптовалута ще бъде към $400 хиляди.

На фона на по-ранни отрицателни прогнози по отношение на бъдещето на биткойн, мнението на един сполучлив финансист наподобява тежко и значимо в смисъл, че може даже да играе избрана роля в публичните настройки за тази криптовалута и да увеличи интереса и доверието към нея. Това неизбежно ще ще се отрази и на нейната стойност, която зависи в огромна степен от „ консенсуса на доверието ”.

По-рано Антъни Скарамучи разгласи, че е първият вложител от така наречен “трета страна ” в спот биткойн – борсово търгувани фондове (Bitcoin-ETF), които бяха стартирани от BlackRock. Любопите факт е, че шефът на BlackRock Лари Финк в началото беше доста песимистичен към това начинание, по-късно обаче той промени мнението на 180 градуса.

„ Трябва да отдадете заем на Лари, той в действителност научи уроците си ”, сподели Скарамучи. Само доста интелигентен водач може съобщи гордо, че биткойнът е загуба на време, а 24 месеца по-късно да каже: „ Разбрах, че съм бъркал, BlackRock би трябвало да бъде част от наклонността ”, разяснява финансистът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР