Водата в Търговище и няколко села е с повишена мътност.

...
Водата в Търговище и няколко села е с повишена мътност.
Коментари Харесай

Водата в Търговище е повишена мътност и негодна за консумация

Водата в Търговище и няколко села е с нараснала мътност. Поради изобилните превалявания през миналата седмица в язовир "Тича " са постъпили за малко време обилни водни количества, което докара до повишение на индикатора "мътност " на суровата вода в язовира, осведомят от "Водоснабдяване и канализация " в Търговище.

Според експертите от Дружеството в резултат на това и водата постъпваща във водопроводната мрежа на града, както и в селата Божурка, Братово, Пайдушко, Цветница, Руец и Лиляк е с нараснала мътност.

Качествата на водата на вход и излаз на Пречиствателната станция за питейни води /ПСПВ/ - Търговище, както и във водопроводните мрежи на обитаемоте места се наблюдават непрестанно от акредитираната лаборатория на "ВиК ".

В идващите дни, за попречване утежняването на микробиологичните индикатори, водата във водопроводна мрежа на изброените обитаеми места ще бъде с нараснало наличие на остатъчен хлор и аромат и усет на хлорни препарати.

От "ВиК " предлага на своите клиенти, водата да не се употребява за директна консумация или в случай че се употребява, да се преварява авансово.

При нормализиране на индикаторът "мътност ", сдружението ще уведоми навреме потребителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР