Водачката в световната ранглиста по тенис за жени Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис за жени Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Швьонтек: Последните две седмици бяха доста трудни за мен, чувствах напрежение

Водачката в международната класация по тенис за дами Ига Швьонтек призна, че е изпитвала огромно напрежение през последните две седмици. Полякинята отпадна в четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия след загуба с 4:6, 4:6 от шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина от Казахстан.
 Рибакина изхвърли Швьонтек от Australian Open, Гоф също е навън Рибакина изхвърли Швьонтек от Australian Open, Гоф също е навън
" Със сигурност последните две седмици бяха много сложни за мен ", сподели Швьонтек на конференцията след дуела.

" Днес почувствах, че нямам толкоз сили в себе си, с цел да се боря повече... Имах възприятието, че направих крачка обратно във връзка с метода, по който подобавам към тези шампионати. Може би желаех прекомерно мощно да реализира триумф. Ще се опитам да се отпусна малко. Чувствах напрежение и усещах, че " не желая да изгубя " вместо да " желая да печеля ". Така че, това е основата, върху която би трябвало да се съсредоточа през идващите няколко седмици ", добави тя.

Водачката в схемата на шампионата не е очаквала слабото й показване на " Уимбълдън " предходната година да сътвори казус за това по какъв начин тя ще се възвърне след провалянето през днешния ден.

" Просто изхабих прекалено много сила преди началото и в първите дни на шампионата, с цел да се тормозя... Това е друг интервал от време за мен. Преди Съединени американски щати в действителност можех някак да го чакам, тъй като играх много едва на шампионатите в Торонто и Синсинати. Това ми оказа помощ да се пренастроя и просто да стартира Откритото състезание на Съединени американски щати без да чакам доста от себе си. Тук беше друго, тъй че въобще не свързвам двете неща. Не мога да съпоставям тази обстановка и със загубата ми на " Уимбълдън ", сподели Швьонтек.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР