Водачът в световната ранглиста при мъжете и защитаващ титлата си

...
Водачът в световната ранглиста при мъжете и защитаващ титлата си
Коментари Харесай

Джокович попадна в една група с Циципас, Руне и Синер във финалния турнир на АТР

Водачът в международната класация при мъжете и защитаващ купата си от Финалния шампионат на АТР Новак Джокович, се падна в една група на тазгодишното издание на шампионата със Стефанос Циципас, Яник Синер и Холгер Руне.

Тазгодишният шампионат ще се организира в Торино и Синер – любим на локалната аудитория, ще има опция да покаже израстването си против най-успешния тенисист сега. Гръцкият представител Циципас и младия норвежец Руне обаче също се намират в добра форма и това допуска забавни и непредвидими мачове. Всички те са в т.нар " Зелена група "

В групата група също се събират мощни състезатели отпред с настоящия първенец от шампионата Уимбълдън Карлос Алкарас (Испания). Останалите в потока са руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, както и германецът Александър Зверев, който е олимпийски първенец по тенис и затваря жребия в " алената " група.

The 2023 singles & doubles groups are officially set.

Who are you picking to take home the
— ATP Tour (@atptour)

Финалният шампионат на АТР събира осемте най-хубави състезатели в мъжкия тенис през годината, като първите два от всяка група се класират за полуфиналите. През 2023 година мачовете стартират в неделя, а финалната среща ще се организира на 19-и ноември.

Идвайки с 40-ата си Мастърс-титла от Париж през уикенда, Джокович е с упоритостта да завоюва шампионата на най-хубавите на АТР за седми път, с което ще излезе с една победа повече от Роджър Федерер. Зверев е печелил крайния шампионат на сезона два пъти, а Медведев и Циципас по един път.

Руне ще направи своя дебют при най-хубавите осем експерти, откакто предходната година остана неиграеща запаса. Същото се отнася и за Карлос Алкарас, който през 2022 година пропусна финала поради травма. Синер игра един мач през 2021 година като опция, само че сходно на Руне за първи път се класира поради своите си резултати.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР