Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас спечели първия си мач

...
Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас спечели първия си мач
Коментари Харесай

Алкарас с първа победа след Уимбълдън

Водачът в международната класация Карлос Алкарас завоюва първия си мач след купата на " Уимбълдън ". Испанецът победи Бел Шелтън (САЩ) с 6:3, 7:6(3) и се класира за третия кръг на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 $.

Подготвяйки се за отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати, 20-годишният Алкарас усили серията си от от победи до 13 мача. Испанецът има шест трофеи през тази година.
 Алкарас е удивен от топлото посрещане в Торонто
Алкарас е удивен от топлото посрещане в Торонто

Испанецът към този момент се усеща като звезда

" Опитах се да играя на моето равнище, само че не беше елементарно. Той беше по-агресивен от мен от началото до последната топка. Опитах се да бъда постоянен и да намеря ритъма си и съм в действителност благополучен, че съумях да мина в идващия кръг. Този мач ще ми помогне да бъда по-концентриран в идващия дуела, с цел да намеря играта си още от началото ", сподели Алкарас след дуела.

В третия кръг той ще се изправи против 15-ия подложен ХУберт Хуркач (Полша), който отстрани Миомир Кецманович (Сърбия) с 5:7, 6:3, 6:0.

Номер 2 в схемата и първенец от 2021 година Данил Медведев (Русия) също започва с победа. Той се наложи над италианеца Матео Арналдо с 6:2, 7:5 за 86 минути в първия си дуел след загубата на полуфиналите на " Уимбълдън ".

" Чувствах се ужасно. Можех да се оправя малко по-добре във втория сет, само че в това време спасих точки за пробив в два или три гейма, тъй че дуелът е много добър за мен. Оттук нататък би трябвало да се усъвършенствам ", сподели Медведев.

Третият в международната класация руснак завоюва пет трофеи тази година.

Най-голямата изненада сервира Гаел Монфис (Франция), който победи четвъртия подложен Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 6:3.

Бившият състезател от топ 10 се бореше с травми през миналата година и е едвам на 276-о място в ранглистата, само че сподели, че към момента има уменията да основава проблеми на най-хубавите.

Циципас, който завоюва купа в Мексико предишния уикенд, направи доста неточности, изключително форхенд, само че Монфис, който след три седмици ще навърши 37 години, беше непогрешим в отбрана и офанзива.

Монфис избави и трите точки за пробив на противника и взе подаването на Циципас три пъти, в това число във финалния гейм, с цел да затвори мача за 85 минути.

Победата за французина, който игра едвам в 11-ия си мач за годината заради травми, е първата му против състезател от топ 10, откогато победи руснака Даниил Медведев в третия кръг на шампионата " Мастърс " в Индиън Уелс предходната година.

Номер 8 Тейлър Фриц (САЩ) завоюва против Юго Юмбер (Франция) със 7:6(7), 3:6, 6:3.

Номер 7 Яник Синер (Италия) победи сънародника си Матео Бетерини (Италия) с 6:4, 6:3, а Лоренцо Музети (Италия) надви над Танаси Кокинакис (Австралия) с 4:6, 7;5, 6:4.

Испанецът Алехандро Давидович Фокина отстрани номер 13 и олимпийски първенец от Токио 2020 Александър Зверев (Германия) с 6:1, 6:2, а Александър Вукич (Австралия), който размени в жребия първата ракета на България Григор Димитров, реализира нова победа - над Себастиан Корда (САЩ) с 6:3, 4:6, 7:6(5).

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) също продължава напред след триумф над Макс Пърсел (Австралия) със 7;6(2), 3:6, 7:5 за 2:48 часа.

Номер 5 в схемата Холгер Руне (Дания) отпадна във втория кръг след проваляне от Маркос Хирон (САЩ) с 2:6, 6:4, 3:6.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР