Водачът в класирането на Ередивизи се добра до драматично и

...
Водачът в класирането на Ередивизи се добра до драматично и
Коментари Харесай

ВАР и дузпа в последните секунди спасиха Аякс срещу ПСВ Айндховен

Водачът в класирането на Ередивизи се добра до трагично и доста скъпо тъждество 1:1 при гостуването си на във значим конфликт от 24-ия кръг на нидерландското състезание. Така грандът от Амстердам резервира задатъка си от 6 точки на върха в класирането пред ПСВ, като е и с мач по-малко. Аякс е с 57 точки, а ПСВ е с 51.

Домакините бяха доста покрай успеха, само че в самия край позволиха равнене на резултата. В 39-ата минута Еран Захави бе прецизен за 1:0 за ПСВ Айндховен с качествено осъществяване на директен свободен удар, като стражът на гостите Маартен Стекеленбург не съумя да стори нищо и единствено изгледа по какъв начин топката влиза във вратата му.

В 78-ата минута появилият се в игра преди малко за ПСВ Йорбе Фертесен изпрати топката във вратата на Аякс по малко-щастлив метод с глава, само че попадението бе анулирано след консултация на рефера с ВАР. Мотивът за анулирането на гола бе това, че топката е рикоширала в ръката на играча преди той да я насочи с глава в опразнената врата.

Това се оказа основен миг в мача, тъй като в последната минута Аякс получи право да извърши дузпа. До това се стигна, откакто при безредие пред вратата на ПСВ след центриране от фаул футболист на Аякс стреля отблизо разстояние, а топката се удари в ръката на състезател на домакините. Във втората минута на добавеното време сръбската звезда на Аякс Душан Тадич не сгреши от бялата точка и избави тима си от проваляне против най-сериозния съперник на амстердамци за купата този сезон.

Снимка: Официален Twitter акаунт на Аякс

Ередивизи 24 кръг, неделя 28 февруари  ПСВ Айндховен 1:1краен резулат  Аякс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР