Внушенията за източване на здравната каса са несъстоятелни и неверни.

...
Внушенията за източване на здравната каса са несъстоятелни и неверни.
Коментари Харесай

Болница Лозенец: Внушенията за източване на НЗОК са неверни

Внушенията за " източване на здравната каса " са несъстоятелни и погрешни. Няма нанесена финансова вреда за НЗОК и нелегално финансово облагодетелстване на болничното заведение. Това се споделя в позиция на.
Поради преструктурирането на болница „ Лозенец “ в Търговско сдружение и нов метод за отчитане пред НЗОК е позволена техническа неточност в отчитането. Болница " Лозенец " сама открива този пропуск, сама осведоми НЗОК и сама възвръща непозволено получената сума 4 дни преди стартирането на инспекция от НЗОК и 26 дни преди последвалото журналистическо следствие. Това беше доказано изрично от осъществена инспекция по сигнал от НЗОК от Софийска районна прокуратура, Арбитражната комисия към СЗОК, УС на Софийската гилдия на БЛС и от Асоциацията на Университетските лечебни заведения.
 Двама души получиха късмет за живот след бъбречни трансплантации в Лозенец Двама души получиха късмет за живот след бъбречни трансплантации в " Лозенец "
Лекарите в болница " Лозенец " направиха две бъбречни трансплантации - на 29-годишна жена и 33-годишен мъж. Пациентите остават под лекарс...
Относно внушенията за " непозволени трансплантации “ – болница " Лозенец “ е спазила прецизно всички условия при трансплантация от жив донор и е изискала и получила нотариално заверени документи за фамилност сред донора и реципиента. Преди да бъдат осъществени съответните трансплантации са известени Агенцията по трансплантации и ДАНС, защото се касае за чужденци, декларират от лечебното заведение.
По отношение на – болница " Лозенец “ не прави разлика сред своите пациенти и се управлява само от медицински критерии и индикации за трансплантации и неотложност. При въпросния случай се касае за новооткрито онкологично заболяване, развиването на което може да бъде предотвратено единствено със незабавна трансплантация на засегнатия черен дроб. Статусът на неотложност е разгласен навреме в Агенцията по трансплантации. Основен приоритет на болница " Лозенец “ и екипът ѝ постоянно е бил и ще бъде човешкият живот и неговото запазване, следвайки правилата на професионализъм, почтеност и човещина, се споделя още в позицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР