Внучката на убития политик Робърт Кенеди и правнучката на 35-ия

...
Внучката на убития политик Робърт Кенеди и правнучката на 35-ия
Коментари Харесай

Проклятието Кенеди продължава: загина внучката на Робърт Кенеди, а синът й изчезна

Внучката на убития политик Робърт Кенеди и правнучката на 35-ия президент на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди - Мейв Кенеди изчезна с най-големия си наследник, осемгодишния Гидиън, край крайбрежията на Мериленд в четвъртък.

Тялото на 40-годишната Мейв бе намерено през вчерашния ден, а от 8-годиният ѝ наследник към момента няма диря. Съобщава се, че са изчезнали и повече от един ден хеликоптери и избавителни лодки търсят, само че безуспешно.

Двамата са навлезли във водите на залива Чесапийк с кану, с цел да вземат топка, която са изпуснали по време на игра. Неусетно майаката и сина навлезли много във вътрешността и не могли да се върнат.

 кенеди Getty/Gulliver

Мейв бе участник в световни здравни начинания – тя беше изпълнителен шеф на Глобалната здравна самодейност в Джорджтаун. По време на президенството на Барак Обама е работила по стратегия за битката със СПИН.

Новината за нещастието идва единствено няколко месеца след гибелта на Сърша Кенеди. 22-годишната внучка на Робърт Кенеди се почина след приема на свръхдоза опиати.

Но тези два случая надалеч не изчерпват мистериозната, трагична и трагична орис на много от членовете на клана Кенеди, които през годините губят живота си прекомерно рано и при странни условия.

 джаки кенеди Getty/Gulliver

Съществуват две версии за проклятието, което тегне над семейството Кенеди. Според първата - повода за гибелта, която тегне над огромна част от семейството, е прапрадядото на Джон Ф. Кенеди. През 1842 той е разкрил ковчеже със злато в ирландско селце. Но съкровището е било прокълнато. Според втората легенда, проклятието идва от бащата на Джон Ф. Кенеди, който е заповядал на равин и учениците му да спрат молитвите си, до момента в който са били на пътнически транспортен съд. Разгневен, равинът го е проклел и декларирал, че потомците му ще страдат от огромно злощастие.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР