Внимателно трябва да подхождаме и към човека, и към средата,

...
Внимателно трябва да подхождаме и към човека, и към средата,
Коментари Харесай

Министър Нено Димов: Работим за намаляване на тежестта за бизнеса

„ Внимателно би трябвало да подхождаме и към индивида, и към средата, в която той работи, и към средата, в която живее. В това е огромната отговорност, която поемат обществено виновните компании. Но те би трябвало да имат сътрудник – локалната общественост е един от сътрудниците, общината е другият, а държавното управление – трети. Затова се опитахме през последната година ясно да подадем ръка на четирите огромни работодателски организации у нас, да разясняваме опциите, посредством които страната може да облекчи тяхната работа по този начин, че да имат повече време да се занимават и със обществено виновна политика. “ Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов церемонията по връчване на учредената от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) премия за „ Социално виновна компания – сътрудник на община ” за  2017 година в област Хасково, оповестиха от пресслужбата на Министерство на околната среда и водите.

Министърът заяви, че с приемането на препоръчаните от Министерство на околната среда и водите промени в Закона за запазване на околната среда (ЗООС), на процедура кабинетът дава опция за съвместяване на трите най-тежки процедури – оценката за влияние върху околната среда (ОВОС), комплексното позволение и отчета по Севезо (директива за надзор на риска от огромни промишлени аварии).

„ Имахме доста дълги и доста тежки диалози с работодателските организации и мисля, че намерихме положително решение и за нас, и за тях – по този начин, че да им дадем опция повече да се грижат за своите чиновници, за клиентите си и за околната среда “, уточни министър Димов. Той връчи учредените от КРИБ три специфични награди: на „ Язаки България “ ЕООД – за обществено виновна компания, вложител в човешкия капитал, на Природозащитения център „ Източни Родопи “ – за обществено виновна компания, утвърждаваща община Маджарово като природозащитен център и на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер – за укрепването на общината като Балкански център за балнеотуризъм.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР