Внимание! Оранжев код за бури в петък за три области.

...
Внимание! Оранжев код за бури в петък за три области.
Коментари Харесай

Внимание! Оранжев код за бури в петък за три области


Внимание! Оранжев код за стихии в петък за три области. Ще има условия за градушки. Предупредителни оранжеви кодове за рисково време с краткотрайни, краткотрайно интензивни и
обилни превалявания от дъжд,
са издадени за три области на страната в петък, сочи картата на рисковите феномени на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението е за областите: Велико Търново, Търговище и Шумен. 
Очакваните количества на преваляванията
са до 40-55 mm. Ще има условия и за градушки.

Жълти предупредителни кодове за евентуално рисково време са оповестени за областите: Плевен, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.

.

През нощта преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Утре преди обяд ще бъде най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
След обяд и през нощта против събота
ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. В региона на Централен Балкан, Лудогорието и Югоизточна България явленията ще са по-интензивни, а тук-там там и преваляванията ще са обилни. Ще има и градушки. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, в източните региони от север. Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София – към 28°. Атмосферното налягане ще се увеличи
и ще е малко по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и през нощта против събота ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, на повече места по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 27°-29°. Температурата на морската вода е 22°-26°.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Преди обяд в планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В региона на Централен Балкан, Странджа и Сакар явленията ще са интензивни и преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина
1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра – към 16°.
В събота на доста места из страната, като се изключи крайните западни региони, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, интензивни в следобедните часове. По-голяма е вероятността за местни обилни количества в Централна Северна България. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър.
Температурите още малко ще се намалят
и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°. В неделя облачността ще бъде променлива, по-често до слънчево. Вероятността за превалявания е дребна. В Източна България ще бъде към момента прохладно, в останалата част от страната вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са към 30°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР