Внасям писмено предложение в СО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и

...
Внасям писмено предложение в СО
Призивът на зам.-председателя на ВМРО и
Коментари Харесай

Призовавам кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столичната община: Контрера

" Внасям документално предложение в Следствен отдел към окръжна прокуратура "

Призивът на зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в СОС Карлос Контрера, оповестен във Facebook страницата му, идва по отношение на настояването на родителите на възпитаници от цялата страна 2 май да бъде неучебен, тъй като са пада по средата на група, избрани от Кодекса на труда празници, които са неработни и неучебни дни.

„ Във връзка с идните Великденски празници предлагам кметът на София, съгласно законовите му пълномощия, да разгласи датата 2 май 2024 година за неучебен ден за образователните заведения на територията на Столична община. Подобни заповеди към този момент издадоха кметовете на Пловдив и Стара Загора с претекста да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва формалните празници и неработни дни: 1 май – Ден на труда; 3 май – Разпети петък; 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската войска. Също по този начин 2 май е огромен християнски празник - Успение на Св. цар Борис I Покръстител “, дава причини Контрера.

Той се базира и на това, че кметове на общини като Пловдив, Стара Загора и Благоевград към този момент са издали заповеди 2 май да е неучебен ден.

„ Считам, че една сходна мярка би била призната с схващане и е в интерес на хората, с цел да не се стигне до всеобщо неявяване на възпитаници на 2 май, което на практика ще обезсмисли образователните занятия в този ден. “, добавя още общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.
Карлос Контрера внася и документално предложение до Столична община.

Прилагаме и цялостния текст на поста на зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера:
Призовавам кмета на Столична община - Васил Терзиев, да разгласи 2 май за неучебен ден. Аргументите за това не са маловажни. През последните дни много родители на деца задават резонния въпрос няма ли Столична община да реагира и да разгласи деня за неучебен по образеца на други български общини.

Във връзка с идните Великденски празници предлагам кметът на София, съгласно законовите му пълномощия, да разгласи датата 2 май 2024 година за неучебен ден за образователните заведения на територията на Столична община. Подобни заповеди към този момент издадоха кметовете на Пловдив и Стара Загора с претекста да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва формалните празници и неработни дни: 1 май – Ден на труда; 3 май – Разпети петък; 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската войска. Също по този начин 2 май е огромен християнски празник - Успение на св. цар Борис I Покръстител.

Това време може да бъде употребявано пълноценно от учениците за самоподготовка, поради идните държавни зрелостни изпити, които предстоят да се проведат през м. май за зрелостниците и националните външни оценения за учениците в другите степени на обучение.

Считам, че една сходна мярка би била призната с схващане и е в интерес на хората, с цел да не се стигне до всеобщо неявяване на възпитаници на 2 май, което на практика ще обезсмисли образователните занятия в този ден.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР