След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението. Кандидатът на Европейската

...
След САЩ и ЕС обмисля забрана на приложението.
Кандидатът на Европейската
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен може да забрани TikTok в ЕС, ако бъде преизбрана за шеф на EK

След Съединени американски щати и Европейски Съюз обмисля възбрана на приложението.

Кандидатът на Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на Европейската комисия и сегашен ръководител на институцията Урсула фон дер Лайен съобщи на спор в понеделник, че не изключва възбраната на TikTok в Европейския съюз, в случай че бъде наново определен за нов мандат след изборите за Европейски парламент през юни.

„ Не е изключено “, разяснява Фон дер Лайен по време на първия спор преди европейските избори, когато беше запитана дали би забранила TikTok в Европейски Съюз поради връзките му с Китай. В Съединени американски щати дебатът за обществената мрежа провокира огромни митинги. „ Европейската комисия беше първата институция в света, която забрани инсталирането на TikTok на корпоративни телефони и точната заплаха от TikTok е известна “, акцентира претендентът на ЕНП.

Тя също по този начин добави, че под нейно управление изпълнителната власт на общността „ е направила доста “ за регулирането на услугите, с цел да се подсигурява, че платформите са виновни за наличието, което дават.

Фон дер Лайен направи тези изказвания единствено седмица преди да се срещне в Париж с президента Си Дзинпин като част от европейската обиколка, която китайският държавен глава ще направи идната седмица. Обиколка, в което той ще посети Франция, Унгария и Сърбия и което ще бъде първото му пътешестване до Европа през последните пет години. Възможността за възбрана на обществената мрежа в Съединени американски щати означи и визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Пекин, откакто Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект, който ще принуди китайската компания ByteDance, основала TikTok, да продаде известното видео приложение в случай че не желае платформата да бъде неразрешена в Съединени американски щати.

Източник: Филтър

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР