Легендарният треньор Висенте дел Боске ще бъде президент на комитета,

...
Легендарният треньор Висенте дел Боске ще бъде президент на комитета,
Коментари Харесай

Висенте дел Боске временно застава начело на Испанската футболна федерация

Легендарният треньор Висенте дел Боске ще бъде президент на комитета, който краткотрайно ще управлява Испанската футболна федерация, оповестиха от испанското държавно управление. Миналата седмица стана ясно, че президентът на Федерацията Педро Рочна и неговият предходник Луис Рубиалес са разследвани пот прокуратурата за корупция.


Вследствие на това държавното управление, взаимно с ФИФА и УЕФА, реши да сътвори комитет, който краткотрайно да управлява футбола в страната, до момента в който рецесията бъде преодоляна. " С горделивост мога да оповестя, че президент на комитета и представляващо лице ще бъде Висенте дел Боске. Той ще бъде лицето на испанския футбол ", разгласи министърът на образованието и спорта Пилар Алегрия.

73-годишният Дел Боске има именит статут в Испания, откакто изведе националния тим до първа международна купа в историята през 2010, а две години по-късно победи и на Евро 2012. В началото на века той реализира огромни триумфи и отпред на Реал Мадрид, печелейки на два пъти Шампионската лига.

Все още не е ясно какъв брой време комитетът ще ръководи Федерацията. Испания ще бъде хазаин на Мондиал 2030, дружно с Португалия и Мароко. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР