ВМРО спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент

...
ВМРО спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент
Коментари Харесай

Човек на Янев проговори за ВМРО. Ще има ли коалиция?

ВМРО стопира диалозите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев " Български напредък ".

" Ние постоянно сме били за разговора и за диалозите. За това, че беседваме с дадени партии и организации, и те мислят, че това са договаряния - това е техен проблем. И тук желая да направя една записка към  " Галъп ", която си разреши дружно да ни върже, в случай, че ние сме регистрирани като разнообразни партии, които ще вземат участие на изборите на 2 април. Такава коалиция е невъзможна да се случи, тъй че " Български напредък " е направил своя избор да се яви самичък ", каза Георги Самандов от " Български напредък ".
-->
Той призна, че е имало диалози с Вътрешна македонска революционна организация, само че не са били за явяване в коалиция.

" Коалициите се вършат след изборите. Отиваме безусловно независимо на изборите. Тази дъвка при нас не стопира - първо беше Национална движение „Симеон Втори", след това беше Вътрешна македонска революционна организация, самият факт, че се разрешава такова отнасяне, е заблуждаващо и подвеждащо. Имаме допирни точки с множеството политически партии, тъй като задачата на всички е българският народ да живее по-добре ", допълни Самандов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И не скри, че е уверен, че ще минат 4-процентната преграда.

" Хората имат потребност от сигурност и от държавно управление. Да не забравяме, че на 200 км от нас се води война и тази безкрайна игра на избори не може да продължава. Ние се отказахме да влезем в калните компроматни пиар битки, които се водеха в изтеклия парламент. Говорехме малко, само че когато го правихме, го правихме градивно. Но съм горделив с това, че успяхме да създадем промени в Закона за енергетиката. Нито един повсеместен закон не съумя да се преразгледа главно. Единственото, с което се занимаваше Народното събрание, е генериране на кавги и хартиена бюлетина ", акцентира политическият представител.

Георги Самандов напомни, че те поддържат машинния избор.

" Ние гласувахме срещу " хартиената коалиция ". Това, което се случва сега в ЦИК, е, че се политизира свиреп това, което генерира Народното събрание. Скандалът се подвига на ново равнище. Аз съм за това да има бистрота на целия избор. ЦИК е орган, който е самостоятелен ", добави той и прикани българите да излязат и да гласоподават.

Попитан кой е отговорен за високата цена на газа в Чирен: " Този, който е нагнетява. Имаше постоянно ръководство, което взимаше редица противоречиви решения. Но е значимо какво вършим отсам натам. Този газ не може да поевтинява, той би трябвало да бъде вкаран рационално в микса. Когато се вкара повече конкуренция, тогава ще имаме по-ниски цени. "

И съгласно него компенсацията би трябвало да почива на ясна методика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР