ВМРО ще направи предложения за промени в Закона за извънредното

...
ВМРО ще направи предложения за промени в Закона за извънредното
Коментари Харесай

ВМРО предлага спиране на сроковете по кредитите на физическите лица, иска ограничение на интернет медиите

ВМРО ще направи оферти за промени в Закона за изключителното състояние. Това оповестиха на ексклузивен брифинг от партията, съобщи БГНЕС.
Едно от предложенията е по време на изключителното състояние да спрат да текат периодите по заемите на физическите лица. Предлага се също компаниите да получат разсрочване на отговорностите си към Национална агенция за приходите.
Предложенията могат да бъдат систематизирани по този начин:
1. Създаването на нов член 8, в който едноличните търговци и Юридическо лице, които са в затрудненост, да имат опция да изискат пролонгация от Национална агенция за приходите за заплащане на отговорностите си, до прекратяването на изключителното състояние. Тук слагаме изискването, че би трябвало да се потвърди, че има затрудненост.
2. Въвеждане на пределни цени на стоките от първа нужда или оптималната надценка. Това да се взема решение от министъра на стопанската система.
3. В Кодекса на труда има недостиг – страната затвори детските градини и образователни заведения. Затова би трябвало да има обезщетение към родителите, които остават у дома, с цел да ги гледат.
4. В закона за здравето – кметове на общини да могат да спрат или лимитират осъществяването на избрани услуги – затваряне на заведения, напредване в обитаеми места или елементи от обитаемоте места.
В изключителната обстановка би трябвало интензивно да се борим и с подправените вести , заяви още Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.
В тази връзка патриотите внасят промени в Закона за радиото и малкия екран, съгласно които онлайн медия, която желае да излъчва политическа реклама, би трябвало да се записва с декларация в Съвет за електронни медии. Освен това, те желаят въвеждането на отдел за GDPR във всяка една медия. Целта е да се опазят даже IP-адресите, тъй като и те влизат под шапката на европейското законодателство. Достъпът до уеб сайтове без сходни отдели би трябвало да бъде спрян на територията на България, без значение от локализацията на сървъра му, съобщи Сиди и приключи, че през днешния ден законът ще бъде входиран в Народното събрание.
На въпрос по кое време ще бъдат импортирани поправките, патриотите оповестиха, че още през днешния ден те ще бъдат показани в деловодството на Народното събрание.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР