ВМРО няма да подкрепи евентуален закон, даващ право на собственост

...
ВМРО няма да подкрепи евентуален закон, даващ право на собственост
Коментари Харесай

ВМРО иска коалиционен съвет по казуса с царските имоти

ВМРО няма да поддържа възможен закон, даващ право на благосъстоятелност на Симеон Сакскобургготски върху така наречен " царски парцели " и предлага царското семейство да употребява парцелите, само че те да останат държавна благосъстоятелност. Това съобщи водачът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов в неделя пред БНР. Той добави, че Вътрешна македонска революционна организация, която е част от ръководещата коалиция, желае привикване на съдружен съвет по проблема.

" Засега сходно съвещание не е планувано, само че се надявам, че на постоянния съдружен съвет, който ще се организира до няколко дни, въпросът ще бъде подложен ", съобщи Каракачанов. През седмицата в отсъствието на водача си, който беше част от държавната делегация в Саудитска Арабия, Вътрешна македонска революционна организация излезе с декларация, в която остро стачкува против желанието на страната да търси извънсъдебно съглашение и да уреди връщането на парцелите на Симеон Сакскобургготски със специфичен закон, с какъвто те са отнети през 1947 година Формацията прикани министър председателят Бойко Борисов да отбрани държавния интерес и да не отстъпва парцелите, защото съдът към този момент се е произнесъл, че те не са персонални, а държавни – изказване, което семейство Сакскобургготски оспорва в хода на водените по проблема правосъдни каузи.

" Позицията на Вътрешна македонска революционна организация и, уповавам се, на цялата коалиция " Обединени патриоти " е ясна - не може да слагаш един жител на България пред другите жители. Когато един жител е задължен да се съгласи с реституционните решения, няма причина различен да не го прави ", съобщи през днешния ден Красимир Каракачанов.

Той напомни тезата на партията си, че въпросът с " царските парцели " може да бъде решен както и в прилежащи страни като Сърбия и Гърция - да останат държавна благосъстоятелност, само че да бъдат употребени от фамилия Сакскобургготски. Въпреки това Каракачанов избегна коментар дали споделя острия звук на декларацията, в която съпартийците му заподозряха Бойко Борисов в договорка със Сакскобургготски против интернационалните контакти, намеквайки за включването на някогашния министър председател в делегацията и другарството му със саудитската кралска фамилия. " Едно е да съм го писал аз текста, друго е да съм го редактирал, трето е да съм го прочел " - това отвърна Каракачанов, запитан дали споделя текста на декларацията.

тагове Вътрешна македонска революционна организация проблем царски парцели съдружен съвет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР