ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС.

...
ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС.
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС

ВМРО извърши дълга си пред българските жители в 44-ото Народно събрание. Тръгваме към идващия мандат със поръчката за по-високи приходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските полезности и опазване на обичайното семейство. Това бяха посланията, които заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата в 44-ото Народно заседание Искрен Веселинов насочи от трибуната на Народното събрание по време на последното съвещание. Той направи и доклад за свършеното от народните представители от групата, като сложи акцент на нарасналите приходи в бранш сигурност, обучение, изпълненото заричане за 300 лева пенсия, държавната помощ за всяко дете посредством данъчни облекчения на родителите, невижданото доверие в Българската войска, реализирано посредством работата на ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, отбраната на правата на длъжниците от банките и ЧСИ, прекратяването на фигурата на безконечния дебитор и борбата за опазване на нормалността и на обичайното семейство и християнските полезности, които са под непрекъсната офанзива от пролиберални идеологии.

Прилагаме и цялостния текст на декларацията, прочетена от Искрен Веселинов в последния ден от работата на 44-ия парламент:

Уважаема госпожо ръководител, дами и господа,

Изминаха четири години, в които имаше доста положителни и доста не толкоз положителни неща. Ще стартира с неприятните - тези четири години бяха белязани с перманентни рецесии. Бяха белязани с разделяне и политическо опълчване, каквото рядко е имало в историята ни. С непрекъснат опит да се събори ръководството, с цел да се провокират предварителни избори и неистово отвращение да се одобряват резултатите от към този момент извършените. С война сред институциите, със кавги, с протест на Народното събрание. Единственото, което липсваше в тези години е съзнанието за общо бъдеще, разговор и примирение пред негово величество народа.

Това статукво, статуквото на абсурда и омразата образува у мнозина българи чувството за свободно рухване, продължи да ерозира в тях възприятието за държавност и сътвори общ отрицателен знак върху така наречен, политическа класа на България. Тези разочаровани хора са подготвени да срещнат с „ осанна “ следващия политически избавител, който сигурно ще разпнат на кръста на разочарованието си доста скоро. Защото градивните неща в ръководството се случват постепенно, изискват подготовка, а резултатите постоянно идват не при този, който ги е почнал. Затова е значима приемствеността и уважението към заслугите на другия. Чувството за историзъм. Надявам се, в идващия парламент да има доста повече място за него.

И в името на историзма ще загатна някои от най-важните моменти за нас, от Вътрешна македонска революционна организация в тези четири години. Успехи, с които се гордеем и, които постигнахме с доста старания. Те точно осмислят нашия престой във властта, поради тях търпяхме хулите на настървени за власт субекти, поради тях заплатихме и с част от политическата си известност, само че не съжаляваме.

На първо място това е разбиването на посттоталитарното статукво, утвърдило трипартиен модел от огромна лява партия - Българска социалистическа партия, огромна дясна - сега ГЕРБ и етническата партия Движение за права и свободи за балансьор. Оперативна програма измести Движението от третата позиция и дебалансира системата. Блокирайки границата с Турция преди вота през 2017 година, не допуснахме в Народното събрание да влезе и втора етническа партия - ДОСТ - директно под въздействието на неоосманиста Ердоган.

Така за първи път в посттоталитарна България национално-патриотичните обединения бяха публично включени в управническата коалиция.

Напразни бяха опитите на Движение за права и свободи да „ етикират “ ръководството като „ ксенофобско “ и „ фашистко “. Така че значително европейската заслуга на нашето ръководство е, че сподели, че патриотизмът не е една стигмирана идеология, не е нещо, което би трябвало да седи в ъгъла и да се плашат систематичните партии с него, а е идеология, която пробива статуквото в Европа. Статукво - към този момент демократично, което донесе на същата тази Европа доста беди и е на път да я трансформира дълготрайно в полесражение на радикалния ислям. Какви ще са разрушителните резултати върху душeвността на милиони хора и обществото като цяло по отношение на настоящия антисемеен, налагащ джендъризъм опит, също следва да забележим.

Патриотичните обединения можем да се гордеем с това, че за първи път след 10.11.1989 година преобърнахме (заедно с сътрудниците си) някои трендове в политиката на България, които бяха част от „ демократичния консенсус “ и бяха следвани все едно кой е в ръководството. Тези реперни за нас политики бяха:

1. Доходите.

Преодоляхме философията на постната пица и в три следващи години осигурихме растеж на приходите от над 10%.

- минималната работна заплата от 510 лева към този момент е 650.

- в бранш обучение заплатите се удвоиха.

- в други, като сигурност и опазване на здравето растежът е надалеч над 40% - минималната пенсия от 168 към този момент е 300 лева - 84% растеж.

- подкрепяме всички пенсионери под линията на беднотия.

- въведохме фамилно подоходно облагане. Всяко българско дете ще получава поддръжка от страната по 450 лева Годишно през налозите на своите родители.

2. В името на нормалността, фамилията и децата бяхме коректив на властта.

- Спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция;

- Спряхме антисемейната Стратегия за детето;

- Изменихме ЗСУ в интерес на фамилиите и се борим за неговата цялостна отмяна;

- Блокирахме ратификацията на СЕТА и запазихме България от навлизане на ГМО;

- Постигнахме нулев мигрантски напън към България.

3. Гарантирахме самостоятелна външна политика, бранеща националните ползи и работеща в отбрана на българите зад граница.

За нас като Патриоти от изключително значение са триумфите на дела, които изработихме ние:

- Каузата на българщината в Македония постоянно е била водеща. Чрез присъединяване си в ръководството успяхме да наложим курс, нетърпящ историческите фалшификации и антибългарската акция на Скопие. Въпреки външния напън. Вярваме, че е въпрос на време измислената теза на македонизма да ерозира и да бъде възобновена историческата истина за българския генезис на популацията там.

- Извоювахме признаването на статута на национално малцинство на българите в Албания, а сходни старания поставяме и за Косово.

- Подкрепяхме българската общественост в Западните околности, Защитихме българите в Украйна, когато бяха застрашени от административно накъсване и асимилация;

- облекчихме процедурата по издаването на тъй наречените „ синя карта “ и работна виза за българите от трети страни (това подкрепя нашите сънародници от Украйна, Молдова, Северна Македония и др.)

- В битка за в допълнение национално самочувствие внесохме промени в Кодекса на труда по отношение на кирилицата, която е български принос за международната цивилизация. След диспути дружно с специалистите изработихме ново название на празника - „ 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност “.

5. Дадохме подтик за запазване на националната сигурност и повишение на отбранителните качества.

Десетилетният крах на системите за национална сигурност превръщаше страната ни в територия без опция за отбрана, организъм без имунна система. Чужди страни създаваха партии, НПО-та и направляваха вероизповедания без някой да окаже опозиция. Армията се занимаваше с непрекъснати съкращения и от време на време рязане и пласиране на военна техника, съставът бе ниско заплатен и надълбоко покварен.

За Вътрешна македонска революционна организация съществена цел бе да противодействат на тези процеси.

Започна цялостна метаморфоза на бранш Отбрана, учредена на правилото, че за построяването на боеспособна войска е нужна модерна техника, подготвен състав и стимулирани военнослужещи.

Сега ползата на младежите към армията набъбна. Социалния статус бе нараснал. С целия комплекс от ограничения беше преобърната наклонността за понижаване на числения състав на армията.

6. Истината за интеграцията на маргинализираните цигански общности.

Бумът на маргиналните цигански общности е демографски проблем, тъй като изкривява етническата конструкция на популацията. Икономически проблем е, тъй като тези хора не желаят да работят. Социален, тъй като са трансформирали в метод на прехранване източването на фондовете за поддръжка на нуждаещи се. Еманацията на този проблем обаче е въпрос на национална сигурност, тъй като се образуват зони на безвластие и гнет над мирното население, което е неприемливо в европейска България.

Вътрешна македонска революционна организация първи поставихме на всеослушание този проблем, замазван от политическата уместност и употребен предизборно от нечистоплътни политици. За нас интеграцията не е прийом българите да бъдат подготвени в толерантност към циганските нападения и безобразия, а развой, учреден на учене, труд и социализация.

- Спряхме всички обществени помощи в семейство, чиито деца не вървят на училище;

- Върнахме 40 хиляди деца в клас и въведохме наложителна детска градина за децата над 4 години.

- Спряхме помощите на безработни, в случай че не поставят труд, не се квалифицират и социализират.

- Въведохме наказване „ Труд в интерес на обществото “ за извършители рецидивисти.

7. Водихме битка за правата на жителите и потребителя.

Нашата огромна борба в интерес на елементарните хора беше приемането на Закон, който да постави завършек на фигурата „ пожизнен дебитор “. Внесохме дружно с сътрудниците си ЗИД на Закона за отговорностите и договорите за приемане на 10-годишна безспорна отминалост. Той беше единомислещо подсилен в залата на Народното събрание и ще облекчи ориста на стотици хиляди българи, когато влезе в действие след 6-месечния временен период.

- Ограничихме произвола на ЧСИ-та и колекторските фирми;

- Спряхме рекета на комуналните сдружения при присъединение на нови клиенти посредством промени в Закон за устройство на територията

- Разрушихме оковите на хазартната взаимозависимост за стотици хиляди българи.

- Приехме промени в Закона за отбрана от шума, с които се вкара стоманен ред и надзор.

- Уредихме законодателно стопанисването и поддържането на язовирите, бързото осъществяване на неотложни поправки и по този начин – предотвратяването на риска от наводнения.

- Защитихме в Закона за административно контролиране на икономическите действия при търговията с петрол и нефтопродукти - правата и ползите на дребните и междинни търговци на горива и спасихме сектора от банкрут.

Всичко разказано потвърждава, че Вътрешна македонска революционна организация не просто участвахме във властта, не просто посрещахме провокациите и работихме добре, ние поставихме начало на значими промени в доста витално значими сфери. Ние се опълчихме на инерцията и на насъбраните десетилетия отрицателни трендове и започнахме да ги преодоляваме. Считаме, че след нашето присъединяване в ръководството България е по-независима, по-бранеща националните си ползи и по-вярна на духовните обичаи, които ни вършат българи!

Тоест, че ние от Вътрешна македонска революционна организация в Народното събрание изпълнихме до дъно дълга си пред българските жители, които им гласоподаваха доверие през далечната 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР