ВМРО-ДПМНЕ няма да се откаже от позицията си за провеждане

...
ВМРО-ДПМНЕ няма да се откаже от позицията си за провеждане
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ няма да се откаже от искането за референдум и няма да гласува конституционни промени

ВМРО-ДПМНЕ няма да се откаже от позицията си за осъществяване на референдум, тъй като „ хората са суверенът в страната и единствено те могат да решат дали желаят да отидат в Европейски Съюз при тези условия “, съобщи в изявление за Канал 5 ръководителят на опозиционната партия Християн Мицкоски. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 659
По думите му въпросът за референдума може да бъде конкретизиран до септември, диалозите с съдружните му сътрудници ще продължат, когато депутатите се върнат от почивка. Относно изказванията за референдума на президента Стево Пендаровски, който през вчерашния ден съобщи, че не схваща настояването за референдум Мицкоски акцентира, че не е отчаян, тъй като може да се разочарова от човек, чието мнение му е значимо, а " Пендаровски не е общественик, а гражданин ". 

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че „ при сегашните условия той и партията му няма да поддържат конституционни промени за включване на българите в главния закон на страната, до момента в който Северна Македония не получи „ европейски условия и европейска рамка за договаряния, най-малко каквато получи Албания “. 

Мицкоски е склонен, че Северна Македония би трябвало да има добросъседски връзки със София, само че съгласно него „ това, което България предизвиква на страната, не може да се квалифицира като добросъседство “.

„ Разговорите с България би трябвало да се водят на друга маса от европейската. Никой не е споделил, че с България не би трябвало да се договаря, само че казусът е, че в този момент поставихме тези договаряния на една маса с европейските договаряния “, сподели Мицкоски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР