По внесен от прокурор при Софийска районна прокуратура обвинителен акт

...
По внесен от прокурор при Софийска районна прокуратура обвинителен акт
Коментари Харесай

Вкарват в затвора мъж, ограбил жена в София

По импортиран от прокурор при Софийска районна прокуратура обвинителен акт 34-годишен мъж e наказан за обир, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 17.07.2023 година към 11,25 часа в региона на спирка на рейс № 83 в ж.к. „ Люлин “ в гр. София, обвиненият А.Б. лишил златно колие с тегло 7,85 грама на стойност 706,50 лв. от владението на жена, като е употребявал мощ за това. А.Б. издърпал златното колие от врата на дамата и избягал.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени оперативно-издирвателни мероприятия, извършени са разпити на очевидци и са осъществени експертизи, които потвърждават, че точно А.Б. е създател на действието. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски областен съд призна А.Б. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години и 8 месеца, което следва да бъде изтърпяно дейно при първичен „ непоколебим “ режим. Освен това наказване, на съображение член 68, алинея 1 от Наказателен кодекс се привежда в осъществяване и предишно наказание в размер на 1 година.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР