Вместона Балканите зимата изненада англичаните, като блокира Лондон със сняг

...
Вместона Балканите зимата изненада англичаните, като блокира Лондон със сняг
Коментари Харесай

Зимата дойде за кратко, Коледата май без сняг

Вместона Балканите зимата изненада англичаните, като блокира Лондон със сняг и сътвори големи транспортни усложнения.

На север в Европа и даже на Британските острови този зимен сезон стартира стремително с ниски температури, превалявания от сняг и вероятност за една зима невиждана от десетилетие.

За разлика от тях, ние по на югоизток изглеждаме облагодетелствани и откъм сняг и откъм зимни температури. И наподобява нещата ще продължат да се развиват по-топличко и в околните седем - 10 дни.

Все отново в София видяхме къса зимна стихия с изобилен сняг, има възможност да забележим още един подобен епизод в сряда.

Във вторник и в по-голямата част от сряда, времето ще остане без превалявания, само че към Балканитеще се придвижва нов център на ниско нялагане и в следобедните часове и вечерта в сряда от югозапад ще стартират превалявания, които евентуално ще бъдат от сняг по високите западни полета и в планините.

В нощта против четвъртък преваляванията ще обзет цялата страна, като пътната обстанвка ще се усложни сериозноособено в планините и по старопланиските проходи. Ако ви се постанова да пътувата в тези часове бъдете изключително деликатни. Веротяно, тук-там,ще се образува нова снежна завивка, в планините снежната завивка ще се усили.

Но още в четвъртък денем и до вечерта преваляванията на всички места ще спрат и стартира интервал на ново покачване на температурите.

Заради нов средиземноморски циклон, чийто център ще минава западно от България, страната ни още веднъж ще попадне в топлия му бранш и в петък, събота и неделя, над страната ще се придвижват по-топли въздушни маси, изключително в източните елементи на страната.

Температурите ще се покачат, снежната завивка, където я има, ще се стопи.

Новата по-топла вълна ще завърши в неделя, когато от северозапад ще нахлу следващата порция по-студен въздух. И в събота, и в неделя тук-там ще забележим превалявания от дъжд, които в нощта против понеделник тук-там, със застудавянето ще преминат в сняг, само че не се чака да са основни.

В понеделник и вторник температурите ще са по-ниски, само че от сряда, 21 декември, стартира ново стопляне и температурите ще са по-високи от нормалните за третата десетдневка на декември.

Късметлии сме. В това време на севервЕвропаотново ще видят мраз и сняг.

Коледата евентуално ще е безснежна, и относително топла, като по-сериозно утежняване и захлаждане на времето евентуално ще настъпи след 25 - 26 декември. Но това е единствено наклонност.

И в Европа, и в САЩзимата стартира стремително. В западните и северни американски щати, от Канада, се спуска леден арктически въздухкато в някой северни американски щати има виелици и значителни снеговалежи. Студното време се придвижва на юг и изток през северноамериканския континент. Подобно е обстановката и в Европа, като изключим елементи от Балканите в това число и България.

След малко стопляне там, в интервал 19 - 22 декември, нова порция леден арктичен въздух ще се настани в огромни региони от Полша, Германия, Австрия...

У нас наподобява към този момент да сме пощадани отсилните студове, и изобилните снеговалежи, само че...да не забравяме, че астрономическата зима стартира на 22 декември и има задоволително време да забележим суровото лице на студа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР