Вместо да се изгражда имунитет, с течение на времето броят

...
Вместо да се изгражда имунитет, с течение на времето броят
Коментари Харесай

Британски университет обяви стадния имунитет за непостижим

Вместо да се построява имунитет, с течение на времето броят на хората с антитела против ковид е понижен с 26%, откогато бяха облекчени противоепидемичните ограничения във Англия.

Това сочи огромно проучване на " Империал Колидж " (Imperial College) в Лондон, представено от БНР. Изследването REACT-2 е било извършено измежду 365 000 души в границите на три кръга от проби сред юни и септември.

Резултатите демонстрират, че 6% от хората са имали антитела против вируса по времето, когато блокирането на страната е било облекчено в края на юни и началото на юли, само че до началото на втората вълна през септември този % е понижен до едвам 4.4%. В същото време към 50-60% от популацията би трябвало да има отбрана против ковид, с цел да не може той повече да се предава дейно.

Професор Хелън Уорд, един от откривателите в Imperial College, уточни, че новите резултати изрично подсказват, че стадният имунитет е неосъществим. " Когато смятате, че 95 от 100 души към момента са склонни да бъдат податливи на Covid-19, ние сме доста, доста надалеч от всичко, наподобяващо отбрана на популацията против по-нататъшно разпространяване на вируса ", сподели Уорд, представена от Sky News.

" Това (стадният имунитет) не е нещо, което можете да употребявате като тактика за надзор на инфекцията от Covid-19 измежду популацията ", счита професорът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР