Вместо да намаляваме отборите в Серия А, е по-добре да

...
Вместо да намаляваме отборите в Серия А, е по-добре да
Коментари Харесай

Сари твърдо против намаляване на отборите в Серия А

Вместо да понижаваме тимовете в Серия А, е по-добре да помислим по какъв начин можем да усъвършенстваме календара, съобщи старши треньорът на Наполи Маурицио Сари във връзка апела на президента на Италианската федерация по футбол Карло Тавекио и на Масимилиано Алегри, треньор на Ювентус, да се редуцира броя на тимовете в локалната лига.

Според Сари, който приказва преди мача с Фейенорд в Шампионската лига, сходно решение би задушило развиването на италианския футбол, тъй че по-добрия вид е да се пренастрои календарът. " Една Серия А от 18 тима има за цел да понижи броя на мачовете за всеки водещ тим, само че аз съм сигурен, че това ще понижи и броя на почитателите по трибуните в дълготраен проект, съобщи Сари, който ще се опита да завоюва първа победа в групата си в Шампионската лига през сезона.

Reduce Serie A to 18 teams? Napoli manager Maurizio Sarri thinks it is a bad ideahttps://t.co/B1xxp98ysb
— Express Sports (@IExpressSports) September 26, 2017 " Мисля, че огромният проблем идва от националните тимове и техните мачове в разнообразни интервали. Календарът за националните тимове би трябвало да се преразгледа, да се откри прозорец, в който единствено те ще играят мачовете си. А останалата част от сезона да остане единствено за клубовете- вътрешни шампионати и европейски шампионати. Така че имаме и повече мощни мачове като равнище на футбола, счита някогашният банков служител, който прави възторг с неаполитанците.

Мнението му обаче е в контрастност с президента на клуба Аурелио де Лаурентис, който предложи Серия А с 16 тима и единствено един изпадащ. До 1988-а година Серия А е била точно с 16 тима, а оттогава е увеличена до 18. От 2004-а година елитът на Апенините включва 20 тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР