Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси използва принципа на дюзите

...
Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси използва принципа на дюзите
Коментари Харесай

Французин вдигна от 0 до 100 км/ч за половин секунда с триколка, задвижвана от вода

Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси употребява правилото на дюзите във всевъзможен вероятен тип. Този път с цел да се изстреля от място до 60 благи в час /96 км/ч/ за към половин секунда - нещо за което даже и във Формула 1 могат единствено да мечтаят. За задачата той не употребява нищо друго с изключение на силата на...водата, предава Auto-press.

Доста ексцентричният Гиси стана прочут преди известно време че съумя със ракетен велосипед да надвие на пистата Ferrari, развивайки скорост от 338 км/ч.

В най-новото си достижение минава от две на три колела и прибавя много повечко потребление на мощ. Неговият трицикъл се „ изстрелва " от място до 100 км/ч за единствено 0.55 секунди и то по време на опит за рекордно изминаване на 200 метра, постигайки терминална скорост от 259,2 км/ч. И то зареждайки бегачката си единствено с... дъждовна вода!

" Живея във Франция - третата мощ в света на моторните спортове. Това е и повода да диря по-евтини способи за търсене на адреналин. И това което съм направил до момента е едвам един % от плановете които желая да осъществя. Ако имам вярно финансиране бих могъл да направя свръхзвуков драгстер, който ще прекрачи скоростта на звука в края на класическата отдалеченост от четвърт миля. " - споделя изобретателят-каскадьор.

Но дефицитът на средства не го стопира. За да се уверим в това е задоволително да разгледаме новата му скоростна машина на три колела. Отпред с мотоциклетна вилка, откъм гърба с колела на го-карт и контейнер от алуминий интензивен с въглерод, съдържащ 35 галона от дъждовна вода при налягане от 6000 атмосфери. Когато Гиси отвори клапана на дюзата водата се трансформира в най-мощния мотор, в миналото инсталиран на трицикъл.

Как ли се усеща човек, когато се изстрелва с трицикъла си от място до 100 км/ч за половин секунда?

" Доста по удобно и безвредно спрямо ракетния ми велосипед " - дава отговор Гиси.

„ Е и с колелото не беше зле да вдигнеш над 330 км/ч за 4,8 секунди, само че това не значи че съм се чувствал в сигурност. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР