Влошената метеорологична обстановка и проливни валежи доведоха до заповед на

...
Влошената метеорологична обстановка и проливни валежи доведоха до заповед на
Коментари Харесай

И Пирдоп обяви бедствено положение заради проливни дъждове

Влошената метеорологична конюнктура и проливни превалявания доведоха до заповед на кмета на община Пирдоп Ангел Геров, с която се афишира бедствено състояние на територията на град Пирдоп. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Задействан е проектът за бедствия и повреди, като всички включени в него компании са се отзовали навреме и оказват подпомагане. Общината е подхванала всички нужни ограничения за ограничение на провалите, породени от проливните дъждове. Към момента няма заплаха от преливане на язовир Душанци. Водното му равнище е в норма и не съставлява заплаха за популацията. Осъществява се непрестанно наблюдаване и надзор. Валежите ще продължат и през идващите дни.

На 26 и 27 юли в Пирдоп се чакат превалявания от 30 л/кв. м., в часовете от 13.00 до 19.00 часа. Прогнозата е на дежурния синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология.

Междувременно след координиране на дейностите сред ръководителя на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет и министър на вътрешните работи Валентин Радев и министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков отпътува за община Тетевен. Целта на визитата е на място да бъде изработен обзор на ситуацията в обитаемоте места, наранени от значителни превалявания, с оглед по-бърза оценка и взимане на решение за подкрепяне от страна на Комисията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Във връзка с това, по инструкции на министър-председателя Бойко Борисов, Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет привиква съвещание на 30 юли 2018 година

Положителният опит за редуциране на периодите за взимане на решение за подкрепяне на потърпевши райони бе прибавен по предписание на министър-председателя Борисов при превъзмогване на следствията след наводненията при започване на месец юли, провокирани от проливни дъждове в региона на Мизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР