Влошаване на времето ще започне в края на уикенда, сочи

...
Влошаване на времето ще започне в края на уикенда, сочи
Коментари Харесай

Истинска зима от неделя, очакват ни студ и сняг

Влошаване на времето ще стартира в края на уикенда, сочи средносрочната прогноза за времето, основана на компютърни модели и показана в Дарик кафе. В неделя ни чака захлаждане и валежи от сняг над по-голямата част от страната, които ще се усилват в нощта против понеделник.
Следващата седмица до четвъртък ни чака същинска зима. В понеделник ще вали сняг съвсем над цялата страна, ще бъде студено. Във вторник преваляванията ще отслабват, като във вторник по-късно денем частично през нощта против сряда още веднъж ще се усилват, само че основно на юг и на изток.
На места в Северна България, по високите полета на Западна България и Предбалкана ще се натрупа снежна завивка.
Температурите в първите дни на идната седмица ще не престават да се намаляват и ще бъдат негативни даже и в дневните часове. Сутрин ще е много студено, изключително в в Северна България и високите полета на Западна България, откакто премине валежната конюнктура и при изясняване, се чакат минимални температури тук-там до минус 10 градуса.
Зимният припадък ще продължи с спирания до сряда-четвъртък, след което много бързо ще стартира повишение на температурите и в края на идващата седмица - събота и най-много неделя, те ще са доста по-високи. Затоплянето ще продължи и по-късно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР