Влизат в сила промени в изпитите за шофьорска книжка. Те

...
Влизат в сила промени в изпитите за шофьорска книжка. Те
Коментари Харесай

Видеоклипове влизат в изпитите за шофьорски книжки

Влизат в действие промени в изпитите за шофьорска брошура. Те засягат както теоретичния, по този начин и практическия изпит. При провеждането на теоретичния изпит на претендентите за шофьорска брошура с изключение на решаването на листовки се прибавят и интерактивни видеоклипове с разнообразни рискови обстановки на пътя

При практическите изпити също ще има промени, като задачата е да се избегне субективният фактор.

„ С въвеждането на тези клипове ние целим да бъдат готови водачите, защото нямат толкоз на практика опит, да могат да видят с очите си по какъв начин се случват събитията на пътя, ще мога да се приготвят, да вземат малко по-бързо, по-адекватни решения. Видеоклиповете са създадени от академични екипи и тяхното наличие е съветвано с школите за осъществяване на изпитите “, съобщи Димитър Недялков – заместник-министър на превоза.

„ Ще има и два интерактивни видеоклипа, които имат за цел да преценяват усещането на претендента, преценката му да оцени обстановката, да реши рисковите обстановки, които могат да настъпят на пътя. След като прегледа видеоклиповете, той ще има право да отговори на заложени въпроси по съответния видеоклип. Както беше досега – 45 въпроса при осъществяване на теоретичните изпити, в този момент въпросите също остават 45, като два от тях ще бъдат интерактивни видеоклипове “, съобщи Бойко Рановски от ИА „ Автомобилна администрация “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР