Влизат в сила нови правила за пътуване в Турция с

...
Влизат в сила нови правила за пътуване в Турция с
Коментари Харесай

Заради нелегална търговия с коли втора ръка: Турция въведе нови правила за влизане в страната с български автомобили

Влизат в действие нови правила за пътешестване в Турция с персонален автомобил, съобщиха от българското консулство в Истанбул.

Според новите регламенти при влизане на турска територия с лек автомобил, транспортното средство се записва на лидера и само той има право да го ръководи и изнесе от турска територия. Не се позволява преотстъпване или ръководство от друго лице, било то с пълномощие, даже записаният на влизане лидер да се намира в същото МПС.

При определяне на нарушаване, транспортното средство може да бъде арестувано и след няколко дневна бюрократична процедура изпратено в офис на турските митници към съответното обитаемо място. След възнаграждение на санкция, автомобилът следва да бъде върнат на лидера, разясняват от консулството.
 Турция ще глобява с до 300 000 лири търговци на коли
Защо тази наша съседка ще глобява с над $16 000 търговци на коли " втора употреба "?

Наредбата ще бъде в действие до юли 2023 година

Друга смяна гласи, че българските жители, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напущат страната без да изнесат автомобила или да показват формален документ с уважителни аргументи, налагащи това.

През 2022 година Турция стартира да лимитира търговията  с коли в страната. 

Южната ни съседка разгласи, че ще постанова тежки санкции - до 300 000 турски лири (16 400 долара), на тези, които нарушат неотдавнашен правилник, който вкара избрани ограничавания върху продажбата на коли втора ръка.

Според новите правила тези, които се занимават с търговия на коли втора ръка, няма да могат да продават транспортното си средство в продължение на шест месеца от първата дата на регистрация на автомобила или до момента в който автомобилът измине най-малко 6000 километра.

Новата разпоредба ще бъде в действие до юли 2023 година, а Министерството на търговията има право да я удължи с още шест месеца.

 Производители на коли в Турция откриха
Производители на коли в Турция откриха " остроумен " метод да заобиколят търговците

Togg, Tesla и Mercedes-Benz са подготвени да пуснат различни продажби още през идната година

Междувременно стана ясно, че нелегални коли са докарани в Турция от България поради разликата в цената. Открити били доста случаи, които са продавани в разнообразни елементи на страната посредством промяна на номерата на мотора и шасито на колите. Смята се, че новите правила са въведени, с цел да се предотврати това. Миналия месец беше извършена интервенция в 45 провинции на Анкара против обвинени, които са донесли контрабандни коли от България, написа.
 Снимка 618639
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР