Влизането във всяка международна организация, означава ограничаване на част от

...
Влизането във всяка международна организация, означава ограничаване на част от
Коментари Харесай

Проф. Искра Баева: Суверенитетът трябва да бъде защитаван


Влизането във всяка интернационална организация, значи ограничение на част от суверенитета. Това разяснява в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " проф. Искра Баева , създател на книгата " 16-та република ли? ", книга с проучвания и документи за българо-съветските връзки след Втората международна война, която е готова взаимно с Евгения Калинова .

Суверенитетът би трябвало да бъде защитаван. Ако погледнем сегашните ни благоприятни условия да пазиме суверенитета си, ще забележим, че те са доста жалки. Суверенитетът се пази и с войска, и с стопанска система, и с дух, с население. Струва ми се, че във всички тези сфери ние в този момент имаме проблеми. Аз имам възприятието, че нито българските политици, нито елементарните българи са подготвени да заплащат за битката за суверенитет. Тези, които се съпротивляват са привикнали, че съпротивата има цена и са подготвени да я платят, до момента в който ние май не сме подготвени да я платим.

Ние сме били страна мощно подвластна от руската помощ и от Съюз на съветските социалистически републики от време на време са ни давали помощи, които са ни опрощавали. Това е реалност, само че не трябва да забравяме това, че в тези години България се трансформира в индустриална страна, че тя стартира да търгува освен в границите на Съвет за икономическа взаимопомощ, както и в този момент настояват, а тя стартира да търгува и с така наречен страни от третия свят и с развитите европейски страни. В книгата сме се съсредоточили върху политическите и икономическите връзки сред България и Съюз на съветските социалистически републики, а не върху културните.

Цялото изявление с проф. Искра Баева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР