Влизането на руски войски в Украйна и последвалите санкции провокираха

...
Влизането на руски войски в Украйна и последвалите санкции провокираха
Коментари Харесай

Трансформацията на енергийния пазар струва на Германия €100 млрд.

Влизането на съветски войски в Украйна и последвалите наказания предизвикаха внезапно повишаване на цените на силата. Поради това редица европейски страни, в това число Германия, бяха принудени да усилят разноските за екологична и икономическа промяна. През 2022 година тези процеси изискват привличането на спомагателни €100 милиарда от бюджета на Германия и немските компании, сподели Марсел Фрашер, президент на Германския институт за стопански проучвания (DIW).

„ Федералното държавно управление при никакви условия не би трябвало да продължава по пътя на солидни дотации за изкопаеми горива. По този метод шокът от цените на силата е мъчителен, само че в това време нужен сигнал за пробуждане, който се надяваме да докара стопанската система към по-бърза промяна “, споделя Фрачер, представен от Oldenburger Onlinezeitung.

Според ръководителя на DIW разноските на немските компании за нововъведения ще продължат да порастват през идващите години, което е належащо за ускорение на процесите на промяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР