Влиза PR Никола и казва - време е. Четирите дами

...
Влиза PR Никола и казва - време е. Четирите дами
Коментари Харесай

Влиза PR Никола. Четирите дами по команда напускат преговорната зала

" Влиза PR Никола и споделя - време е. Четирите дами от ГЕРБ стават като по команда и напущат преговорната зала ".

Така Лена Бориславова от изпълнителния съвет на " Продължаваме промянта " описа по какъв начин договарянията с ГЕРБ са били прекратени в 12:30 ч. в понеделник. В същия ден Мария Габриел отиде в президентството и разгласи състав на кабинет.

Впоследствие половината министри от този кабинет обявиха, че не са давали единодушието си да бъдат такива.

" Пи ар Никола " е Никола Николов, PR на ГЕРБ. Титлата " пи ар " стана известна, откакто се разбра, че другият PR на ГЕРБ - Севделина Арнаудова - попада в телефона на Иван Гешев като " pi ar Sevi ". Преди 2 години Аранудова бе задържана, дружно с Бойко Борисов и Владислав Горанов, когато министър председател бе Кирил Петков.

" ГЕРБ са мандатоносителя в първия мандат. Те прекъснаха договарянията. Няма съглашение, няма конкретизиран състав на кабинет. Ние по никакъв метод не сме предизвивкали сходна реакция.

Комуникацията се прекъсва, с цел да разберем от медиите, че Мария Габриел възнамеряа да отиде в 16:00 следобяд в президентството ", описа още Бориславова.

Тя добави, че има кулоарни клюки, съгласно които от ГЕРБ ще внесат на следващия ден точка Габриел да бъде гласувана като министър председател и сподели, че се надява това да не се случва.

" Ако това доверие не бъде възобновено - по този начин не се прави. Ако започем да приказваме още веднъж - това ще е стъпка напред. Не съм сигурна. Габриел би трябвало да откри метод да възвърне това доверие. Не съм сигурна, че това е допустимо. Не съм сигурна по какъв начин Гариел ще работи с тези 11 министри. Не можем да вървим със силови ходове в президентството и да лъжем. Зад госпожа Габриел стоят партийни водачи ", сподели още Бориславова.

И добави, че чака мандатоносителите да влязат в ролята си на такива.

" Може да има различен преговорен екип, може да има лидерски срещи. Да няма плаващи болшинства, да има ангажимент за промени. ГЕРБ не желаят да влязат в конретен ангажимент по тематики като Нотариуса ", сподели още Бориславова.

Тя добави, че Асен Василев се е извинил в персонално качество на Габриел, само че не може да се чака, че той ще се извини на Габриел за това, че е внесла несъгласуван кабинет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР