Влиятелен инфлуенсър в социалните медии Карин Марджъри създаде генеративен клонинг

...
Влиятелен инфлуенсър в социалните медии Карин Марджъри създаде генеративен клонинг
Коментари Харесай

Как влиятелен инфлуенсър създаде свой изкуствен клонинг и спечели хиляди

Влиятелен инфлуенсър в обществените медии Карин Марджъри сътвори генеративен клонинг на себе си, с цел да даде опция за двупосочни аудио диалози със своите хиляди почитатели. Отговорите се генерират непринудено и напълно трансформират метода на взаимоотношение сред хората и машините. " Виртуалната другарка ", наречена CarynAI, е създадена от стартъп компанията за изкуствен интелект Forever Voices AI.
 Milla Sofia - секси моделът фантазия, основан от изкуствен интелект
Milla Sofia - секси моделът фантазия, основан от изкуствен интелект

Къде е моралната граница

Марджъри има близо два милиона почитатели в Snapchat, където разгласява свои видеоклипове и фотоси през целия ден. Феновете на 23-годишната жена са главно мъже и безусловно я заливат със известия. Марджъри е основала група и в Telegram, в която суперфеновете ѝ заплащат, с цел да се причислят, и тя прекарва почти по пет часа дневно в другарство с тях.

И с цел да доближи до повече хора, тя стартира работа с Forever Voices за основаването на собствен клонинг с изкуствен интелект, който може да беседва посредством в двете посоки аудио с всеки почитател. Таксата е $ на минута и единствено през първата седмица от стартирането на услугата, Карин е спечелил 72 000 $, както написа AI Business.

Марджъри пресмята, че може да печели по пет милиона всеки месец въз основа на сегашната траектория на напредък на абонамента. Тя също по този начин има лист с чакащи хиляди други почитатели.

" CarynAI е първата стъпка в вярната посока против самотата. На мъжете нормално се споделя да потискат страстите си, да крият мъжествеността си и да не приказват за проблемите, които имат. А в действителност, те имат потребност да споделят ", обосновава решението си Марджъри.

Освен CarynAI, други чатботове с изкуствен интелект, основани от Forever Voices, включват клонинги на Тейлър Суифт, Кание Уест и Стив Джобс.

Гласовият чатбот употребява GPT-4 API от OpenAI и е " подготвен " въз основа на хиляди часове видеоклипове на Марджъри. Той възпроизвежда личността, маниерите и гласа на инфлуенсъра, тъй че почитателите могат да се почувстват като в завладяващо прекарване с действителен човек.

AI ’s thoughts on the Future of AI-To-Human Companionship ❤️????????
— Forever Voices AI???? (@ForeverVoicesAI)
" Това бележи невероятна крачка напред в бъдещето на взаимоотношението сред изкуствения разсъдък и хората ", твърди Джон Майер, създател и шеф на Forever Voices в Twitter. И добавя, че има " безусловно хиляди " вероятни взаимоотношения - при които се употребява генеративен изкуствен разсъдък, който основава нови диалози, а не дава авансово програмирани, консервирани отговори.

Пред The Washington Post Майер споделя, че прави Forever Voices, с цел да може да поддържа връзка с татко си, който почива през 2017 година Той създава чатбот с, който възпроизвежда личността и гласа на родителя си, което съгласно него е лечебно прекарване.

В бъдеще спътниците с изкуствен интелект може въобще да не се основават на същински хора. Вече съществуват изцяло виртуални инфлуенсъри, като да вземем за пример Milla Sofia или Lil Miquela, с хиляди почитатели.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР