Влезлият в историята Биниам Гирмай прекрати участието си в 105-ото

...
Влезлият в историята Биниам Гирмай прекрати участието си в 105-ото
Коментари Харесай

Еритреецът прекрати участието си в Джирото заради тапа от шампанско

Влезлият в историята Биниам Гирмай приключи присъединяване си в 105-ото издание на влиятелната колоездачна Обиколка на Италия поради контузия на окото, която получи откакто бе ударен от корковата запушалка на шампанско, оповестиха от отбора му Intermarche.

Представителят на Еритрея се трансформира в първия негър африканец, който печели стадий в някой от трите Гранд тура, откакто сграбчи успеха в десетия от тазгодишното издание на Джирото във вторник. Гирмай бе ударен в окото от корковата запушалка, когато подхванал неумело бутилка магнум на подиума на призьорите в стадия.

След извоювания стадий през вчерашния ден и случая с корковата запушалка, отборът на еритрееца съобщи, че ще бъде взето решение по отношение на по-нататъшното му положение тази заран. Самият Гирмай удостовери, че се отдръпва от Джирото. 

" Днес не стартирах надпреварата, тъй като окото ми към момента се нуждае от отмора, с цел да има повече мощ ", като той в известие в обществените мрежи. Днешният стадий е 203-километрово разстояние от Сантарканджело ди Романя до Реджо Емилия.

Гирмай евентуално ще се опита да бъде подготвен за Тур дьо Франс, който стартира на 1 юли. Отпадането на еритрееца изкачи Матю ван дер Пул от Нидерландия до второто място в генералното класиране по точки зад водача Арно Демар. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР