Активист на гражданското общество разказва пред Euronews как управляващата партия

...
Активист на гражданското общество разказва пред Euronews как управляващата партия
Коментари Харесай

Въпроси и отговори: След години на сплашване грузинска продемократична НПО е изправена пред крайната заплаха

Активист на гражданското общество споделя пред Euronews по какъв начин ръководещата партия в Грузия е почнала да основава враждебна среда за финансираните от чужбина неправителствени организации доста преди приемането на по този начин наречения „ съветски закон “.

Грузия е разчувствана от някои от най-големите и гневни митинги в актуалната й история, откакто нейният парламент одобри закон, принуждаващ Неправителствени организации, получаващи забележителна поддръжка от чужбина, да се записват като „ организации, финансирани от чужбина “.

Противниците жигосаха Закона за задграничното въздействие като „ съветския закон “, тъй като наподобява на законодателство, наложено от Кремъл. Законът бележи сериозен удар против продемократичните неправителствени организации, работещи против изборната корупция. И въпреки всичко проблемите им не започнаха с приемането на закона.

Нино Долидзе е шеф на Международното сдружение за почтени избори и народна власт, или ISFED, което следи изборния развой в Грузия. Тъй ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР