Властите във Франкфурт започнаха да евакуират пациентите от две болници

...
Властите във Франкфурт започнаха да евакуират пациентите от две болници
Коментари Харесай

В Германия евакуират десетки хиляди заради бомби от Втората световна война

Властите във Франкфурт започнаха да изтеглят пациентите от две лечебни заведения във финансовата столица на Германия, поради идното неутрализиране на бомба от Втората международна война, открита при строителни действия, заяви Ройтерс.
Първоначално бе обявено, че се чака близо 60 хиляди души да изоставен домовете си в неделя, откакто в града бе открита английска бомба от Втората международна война. Това е най-голямата евакуация на жители, която немските управляващи подхващат от Втората международна война насам.
В рамките на съботния ден стана ясно, че евакуираните жители от Франкфурт и Кобленц нес са над 90 хиляди.
Във Франкфурт тази събота беше извършена най-голямата акция по изтегляне в новата история на Германия. 70 000 души в града трябваше да изоставен жилищата си за часове, с цел да бъде обезвредена бомба, тежаща 1,8 тона. Сред евакуираните са и пациентите на две лечебни заведения и на 10 старешки домове, прецизира БНР.
Следобед поради друга бомба от ВСВ се наложи интервенция по изтегляне и на жителите на Кобленц. 20 000 души там напуснаха жилището си поради неизбухнал американски снаряд. Опразнен е и федералният списък, който се съхранява в Кобленц, както и две гари в града, и градският затвор.
Целта на евакуацията е да може безвредно да се обезвреди английска бомба, която беше открита в западните елементи на Франкфурт.
На взаимна конференция ден по-рано представители на пожарната и полицията споделиха, че ще употребяват мощ, в случай че е нужно, с цел да разчистят региона от жители.
Неконтролирана детонация от тази бомба, би била задоволителна да срине цялостен блок, съобщи началникът на пожарната Райнхард Рйис.
Всяка година немските управляващи откриват повече от две хиляди тона бомби и боеприпаси, останали от Втората международна война, напомня организация Фокус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР