Властите в южната италианска област Калабрия се борят с няколко

...
Властите в южната италианска област Калабрия се борят с няколко
Коментари Харесай

Горски пожари засегнаха Южна Италия

Властите в южната италианска област Калабрия се борят с няколко пожара , провокирани от високите температури, които са се задържали над 40 градуса Целзий през последната седмица. Синоптиците предизвестиха за предстоящо покачване на температурите в идващите дни в някои елементи на страната.

В опит да се оправят с бедствието, са изпратени спомагателни пожарникарски екипи от районите Кампаня и Лацио, както и от сицилианския град Месина.

Горещата вълна която засегна Южна Европа през този летен сезон сложи върхове на високите температури, в това число в столицата Рим. В неделя, принуди хиляди туристи и локални поданици да търсят леговище в учебни заведения и игрища.

Синоптиците предвиждат високи температури до 48 градуса Целзий в Южна Италия и на островите Сицилия и Сардиния през понеделник, преди да се чака връщане към по-нормални летни равнища от средата на седмицата.

Италия е измежду най-силно засегнатите европейски страни от изменението на климата. През май страната претърпя поредност от смъртоносни наводнения. Също по този начин, елементи от Северна Италия претърпяха интензивни стихии с градушки през последните дни.

Министърът на енергетиката Джилберто Пичето Фратин предизвести, че изменящият се климат оказва директно въздействие върху стопанската система на страната: " Ефектите от това, че нашият климат става все по-тропичен, трансформират всичко и имат директно влияние върху стопанската система ", съобщи той за вестник La Repubblica в неделя.
 Испания включи всичките си газови централи, с цел да се оправи с горещата вълна
Испания включи всичките си газови централи, с цел да се оправи с горещата вълна

Испания задейства всички свои газови съоръжения, с цел да се оправи с горещата вълна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР