Властите в югозападната германска провинция Баден-Вюртемберг предупредиха да не се

...
Властите в югозападната германска провинция Баден-Вюртемберг предупредиха да не се
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха срещу ограниченията за коронавируса в Германия

Властите в югозападната немска провинция Баден-Вюртемберг предизвестиха да не се организират неразрешени демонстрации против рестриктивните мерки за справяне с ковид, откакто над 50 хиляди души участваха в митинги през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Регионалният министър на вътрешните работи Томас Щробъл актуализира през днешния ден оценката си за броя на хората, взели присъединяване в митингите. Числата са доста по-големи от обявените нощес.

Вътрешният министър на Баден-Вюртемберг сподели пред публичната телевизия А Ер Де, че в провинцията е имало към 170 демонстрации, охранявани от над 2500 служители на реда.

" Протестите в този момент са един доста, доста огромен феномен ", съобщи Щробъл. Той предизвести, че нарушителите на разпоредбите, забраняващи огромни събирания, ще бъдат глобявани. " Върховенството на закона към момента е в действие... Всеки, който провежда (подобен протест), предстои на наказване ", акцентира Щробъл и добави, че екстремистите са деликатно следени.

Вчера вечерта десетки хиляди хора участваха в митинги и в други немски провинции против рестриктивните мерки за справяне с ковид и проектите на държавното управление за въвеждане на наложителна имунизация.

В североизточната провинция Мекленбург - Предна Померания, която се трансформира в епицентър на демонстрациите през последните седмици, по данни на полицията са протестирали към 12 хиляди души. В провинция Тюрингия по улиците са излезли към 17 хиляди индивида. Десетина хиляди души са протестирали в Бавария, а към 2500 - в град Магдебург, провинция Саксония-Анхалт. Насилие е избухнало на митингите в Магдебург и в провинция Саксония, в източната част на Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР